17/01/2020 17/01/2020 Οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, προστάτου της πόλεως των Ιωαννίνων, ξεκίνησαν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 οπότε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου στην Πλατεία Πάργης, τελέστηκε η ακολουθία...
17 Ιανουαρίου, 2020 - 22:40
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2020 - 22:42

Τα Ιωάννινα τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο

Διαδώστε:
Τα Ιωάννινα τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, προστάτου της πόλεως των Ιωαννίνων, ξεκίνησαν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 οπότε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου στην Πλατεία Πάργης, τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχη.

Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στον ιερό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου (Πλ. Πάργης), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μαξίμου.

Λίγο μετά τις 10:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων του Αγίου και η εναποθεσίς τους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου θα παραμείνουν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου, οπότε και θα επιστρέψουν στον Ιερό Προκυνηματικό Ναό του Αγίου στην Πλατεία Πάργης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων