15/01/2020 15/01/2020 Γίνεται γνωστό ότι την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου και ώρα 8.00 μ.μ. θα τελεσθεί  Ιερά Αγρυπνία και μεταφορά Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων. Ο εν λόγω Άγιος ονομάστηκε και Ράπτης εκ του επαγγέλματός του το οποίο άσκησε στην γεννέτειρά του. Γεννήθηκε στο χωριό Τέροβο των Ιωαννίνων από ευσεβείς γονείς και άσκησε το...
15 Ιανουαρίου, 2020 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2020 - 12:00

Το Ιερό Λείψανο ενός αγίου που μαρτύρησε από τους Τούρκους

Διαδώστε:
Το Ιερό Λείψανο ενός αγίου που μαρτύρησε από τους Τούρκους

Γίνεται γνωστό ότι την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου και ώρα 8.00 μ.μ. θα τελεσθεί  Ιερά Αγρυπνία και μεταφορά Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων.

Ο εν λόγω Άγιος ονομάστηκε και Ράπτης εκ του επαγγέλματός του το οποίο άσκησε στην γεννέτειρά του. Γεννήθηκε στο χωριό Τέροβο των Ιωαννίνων από ευσεβείς γονείς και άσκησε το επάγγελμα, αργότερα, στα Γιάννενα. Μετά τον θάνατο των γονιών του εγκατάστηθηκε στην Κωνσταντινούπολη επί Σουλεϊμάν Β’ όπου εκεί δέχτηκε ασφυκτικές πιέσεις για να γίνει μουσουλμάνος. Τα δέλεαρ που του προσφέρθηκαν ήταν μεγάλα, αλλά στο τέλος οι Τούρκοι μετήλθαν και τη βία. Ο Άγιος Γεώργιος ο Ράπτης φυλακίστηκε και μετά από χάρη που του δόθηκε κατόπιν πιέσεων του πατριάρχη Ιερεμίου, αποφυλακίστηκε. Συνέχισε, όμως, να διαλαλεί την πίστη του και στο τέλος τον έκαψαν ζωντανό.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων