25/08/2021 25/08/2021 Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 23 Αυγούστου και την Τρίτη 24 Αυγούστου στην Άνω Μηλιά Πιερίας οι εκδηλώσεις «Πατροκοσμάς ο Αιτωλός» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με το «Traveling Guide-Vivere Mag». Οι εκδηλώσεις αποτέλεσαν για πρώτη χρονιά μια γιορτή της Ορθοδοξίας και του Πολιτισμού στην μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού...
25 Αυγούστου, 2021 - 8:33

Αυλαία για τις εκδηλώσεις «Πατροκοσμάς ο Αιτωλός» στην Άνω Μηλιά

Διαδώστε:
Αυλαία για τις εκδηλώσεις «Πατροκοσμάς ο Αιτωλός» στην Άνω Μηλιά

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 23 Αυγούστου και την Τρίτη 24 Αυγούστου στην Άνω Μηλιά Πιερίας οι εκδηλώσεις «Πατροκοσμάς ο Αιτωλός» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με το «Traveling Guide-Vivere Mag».

Οι εκδηλώσεις αποτέλεσαν για πρώτη χρονιά μια γιορτή της Ορθοδοξίας και του Πολιτισμού στην μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και ανέδειξαν το πολυδιάστατο της διδασκαλίας του με ένα πρόγραμμα λατρευτικών, θεολογικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας 23 Αυγούστου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Άνω Μηλιά έλαβε χώρα ο Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, περιεκτική και με πολλές αναφορές στο βίο και το πολυσχιδές έργο του Αγίου Κοσμά, ομιλία του Υπ. Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ηλία Μογλενίδη.

Ακολούθησε το μουσικό μέρος από την καταξιωμένη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της διεθνούς φήμης μαέστρου κας Μαίρης Κωνσταντινίδου.

Η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης ταξίδεψε το κοινό σε μουσικά μονοπάτια της βυζαντινής και κλασικής μουσικής και σε παραδοσιακούς ήχους που επιμελήθηκαν με πολύ αγάπη και μεράκι. Μια πραγματική πανδαισία ηχοχρωμάτων, ερμηνειών και τραγουδιών.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πατρικό και επίκαιρο λόγο του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου ο οποίος αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και την υιοθέτηση αυτού ως πρότυπο για τους σύγχρονους διακόνους του πολυσήμαντου έργου της παιδείας και της αγωγής ενώ ευχαρίστησε τον ομιλητή, τους καλλιτέχνες και όλους τους συντελεστές που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Bουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος, η Βουλεύτρια κα Μπέττυ Σκούφα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ενώ ακολούθησαν εκπαιδευτικά εργαστήρια για τα παιδιά και πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής με τη συνοδεία ορειβατών του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης. Την υγειονομική και διασωστική κάλυψη της εκδήλωσης ανέλαβε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τέλος να σημειωθεί ότι προβλέφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις, αλλά και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των παρευρισκομένων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων