28/01/2023 28/01/2023 Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ξενάγησε αυτοπροσώπως τους μαθητές του 1ου Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, στη Βέροια. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης, που αποτέλεσε πρακτική άσκηση των μαθημάτων «Τέχνες και Πολιτισμός» (α΄λυκείου) και του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών (β΄λυκείου), οι 50 συνολικά μαθητές ξεναγήθηκαν, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου,...
28 Ιανουαρίου, 2023 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2023 - 10:14

Εκπαιδευτική δράση του 1ου Π.ΕΠΑΛ Κατερίνης με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Κίτρους

Διαδώστε:
Εκπαιδευτική δράση του 1ου Π.ΕΠΑΛ Κατερίνης με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Κίτρους

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ξενάγησε αυτοπροσώπως τους μαθητές του 1ου Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, στη Βέροια.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης, που αποτέλεσε πρακτική άσκηση των μαθημάτων «Τέχνες και Πολιτισμός» (α΄λυκείου) και του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών (β΄λυκείου), οι 50 συνολικά μαθητές ξεναγήθηκαν, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, προσκύνησαν το λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού και επισκέφθηκαν το νέο Μουσείο-Παύλειο Κειμηλιαρχείο «Ιεροί Θησαυροί».

Οι μαθητές συνοδεύονταν από καθηγητές της σχολικής μονάδας, με επικεφαλής τη διευθύντρια κα Μαρία Κοκκίνου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μετέβη στη Βέροια, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά βυζαντινά και μεταβυζαντινά ιερά κειμήλια, όπως εικόνες, τοιχογραφίες, σκεύη, ἀμφια, χειρόγραφα, παλαίτυπα , καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά εκτίθενται μέσα σε σύγχρονες προθήκες, σύμφωνα με τις αρχές της μουσειακής εκπαίδευσης και στα πλαίσια προβολής και ανάπτυξης του Προσκυνηματικού Τουρισμού.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων