27/02/2021 27/02/2021 Υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου για την επέκταση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Υπογράφηκε το πρωί της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και της εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας κας Γαλανού Αικατερίνης, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Επέκταση μονάδας φροντίδας...
27 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:40
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2021 - 11:42

Επεκτείνεται το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ι. Μητρόπολης Κίτρους

Διαδώστε:
Επεκτείνεται το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ι. Μητρόπολης Κίτρους

Υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου για την επέκταση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Υπογράφηκε το πρωί της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και της εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας κας Γαλανού Αικατερίνης, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Επέκταση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, υφιστάμενης δυναμικότητας 22 κλινών, με την προσθήκη μονάδας διαβίωσης δυναμικότητας 23 κλινών», που αφορά την επέκταση των εγκαταστάσεων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο.

Παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν ο διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μπάτσιος, ο υποδιευθυντής κ. Ιωάννης Πουλατσίδης και οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το έργο προϋπολογισμού 572.447 ευρώ θα υλοποιηθεί μέσω του προγράμματος CLLD/LEADER-«Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2014-2020 για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα» με σκοπό την ανάπτυξη του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το έργο αφορά στην προσθήκη μονάδας διαβίωσης δυναμικότητας 23 κλινών προκειμένου να παρέχεται στέγη, τροφή και περίθαλψη και να διασφαλίζεται η δυνατότητα των ηλικιωμένων να διάγουν αξιοπρεπή και ανεξάρτητη ζωή σε οικείο κοινωνικό περιβάλλον

Μέσω του έργου αυτού, το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των καιρών, αποκτώντας μεγαλύτερες σύγχρονες εγκαταστάσεις εναρμονισμένες με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες και τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.

Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο άλλωστε αποτελεί από τις σημαντικότερες διακονίες πού επιτελεί η τοπική Εκκλησία, φιλοξενώντας όλους τους έχοντας ανάγκη υπερήλικους συνανθρώπους και προσφέροντας τη στοργή και τη ζεστασιά της αγάπης της Μητρός Εκκλησίας μας στις αδύναμες λόγω του γήρατος και εμπερίστατες γερόντισσες.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην Πρόεδρο του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, στην διευθύντρια κα Μπέττυ Παρτσαλίδου, σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. και στα στελέχη για την ουσιαστική τους βοήθεια προκειμένου να καταστεί δυνατή η ένταξη του σημαντικού αυτού έργου στο πρόγραμμα LEADER.

« Μέσα στους χώρους της Ιεράς μας Μητροπόλεως έχει αναπτυχθεί ένα ευρύ και πολυσχιδές ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό έργο. Αγωνιζόμαστε καθημερινά σε αυτά τα δύσκολα χρόνια για την αναστήλωση και την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου, για να δείξουμε στον σημερινό άνθρωπο με άλλα λόγια ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ο χώρος όπου βρίσκει κανείς ανάπαυση πνευματική και έτσι οικοδομείται το όλο σώμα του Χριστού. Σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα η υλοποίηση αυτού του έργου θα μας βοηθήσει για να συνεχίσουμε τη μεγάλη μας προσπάθεια προς όφελος των απόρων και ανήμπορων να αυτοεξυπηρετηθούν συνανθρώπων μας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων