03/11/2022 03/11/2022 Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 το πρωί στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Περιστάσεως Κατερίνης τελέστηκε Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο...
03 Νοεμβρίου, 2022 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2022 - 12:05

Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 το πρωί στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Περιστάσεως Κατερίνης τελέστηκε Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, καθώς και κληρικοί άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους Αγίους Αρχιερείς και προς όλους όσοι παρέστησαν, κληρικούς και λαϊκούς.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων