08/04/2022 09/04/2022 Tις νέες πρότυπες εγκαταστάσεις των Καθημερινών Συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος παρουσίασε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. της Πιερίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος. Παρόντες ήταν και οι υπεύθυνοι ιερείς των Συσσιτίων και συγκεκριμένα ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Πουλατσίδης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριάκος Κοκελίδης και...
08 Απριλίου, 2022 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2022 - 0:18

Μητροπολίτης Kίτρους: «Ντροπή η ανάγκη λειτουργίας συσσιτίων τον 21ο αιώνα»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Kίτρους: «Ντροπή η ανάγκη λειτουργίας συσσιτίων τον 21ο αιώνα»

Tις νέες πρότυπες εγκαταστάσεις των Καθημερινών Συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος παρουσίασε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. της Πιερίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

Παρόντες ήταν και οι υπεύθυνοι ιερείς των Συσσιτίων και συγκεκριμένα ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Πουλατσίδης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριάκος Κοκελίδης και ο Πρεσβύτερος π. Βασίλειος Γκαντάς.
Η προμήθεια του νέου εξοπλισμού και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και πραγματοποιήθηκαν μέσω του τοπικού προγράμματος CLDD/LEADER για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα.

 

 

Μέσω του προγράμματος τα Συσσίτια μπορούν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των καιρών, διαθέτοντας σύγχρονα μηχανήματα και συσκευές εναρμονισμένες με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες και τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.

 

 

Τα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος», αποτελούν από τις σημαντικότερες διακονίες της τοπικής Εκκλησίας προσφέροντας καθημερινά σε απόρους και ενδεείς Πιεριείς περίπου 400 μερίδες φαγητού, με την καθοριστική συνδρομή ενός στρατού αγάπης εθελοντών και εθελοντριών. Έχουν τιμηθεί για το έργο τους πολλές φορές από διάφορους φορείς, με σημαντικότερη στιγμή τη βράβευση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στους δημοσιογράφους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην Πρόεδρο του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, στην διευθύντρια κα Μπέττυ Παρτσαλίδου, σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. και στα στελέχη για την ουσιαστική τους βοήθεια.

 

 

«Από το 2000 τα Καθημερινά μας Συσσίτια άρχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία της Πιερίας, ως ένας κοινωνικός και φιλανθρωπικός θεσμός. Όπως το έχω πει όμως κι άλλες φορές, δεν είμαστε περήφανοι διότι είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας τον 21ο αιώνα να υπάρχουν συσσίτια. Δεν είναι από τα ευρήματα για τα οποία αισθανόμαστε περήφανοι. Παρά ταύτα, όμως, ως Εκκλησία οφείλουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των ανήμπορων συνανθρώπων μας και εκτός από τους άπορους κατοίκους της Πιερίας δίνουμε συσσίτιο και στον ξενώνα απεξάρτησης εθισμένων ατόμων που λειτουργεί στη Ν. Έφεσο, στους κρατημένους της Αστυνομικής Διεύθυνσης που κρατούνται προσωρινά στα κρατητήρια καθώς και σε οικογένειες προσφύγων. Επίσης σε ορισμένους εμπερίστατους φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ που εδρεύει στην Κατερίνη. Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων για θα μας βοηθήσει για να συνεχίσουμε τη μεγάλη μας προσπάθεια προς όφελος όλων αυτών των συνανθρώπων μας. Συνοδοιπόροι σε αυτόν τον καθημερινό μας αγώνα είναι οι τοπικές αρχές και φορείς, δωρητές και εθελοντές τους οποίους ευχαριστούμε εγκάρδια. Είναι αξιοθαύμαστη η προθυμία όλων, οι οποίοι με τη βοήθεια του Θεού, εργάζονται με πλήρη υπευθυνότητα σε αυτό το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων