13/03/2023 13/03/2023 Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 ημερών από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννου, τελέστηκαν τα ιερά μνημόσυνά του. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος έλαβε μέρος σε πολυαρχιερατικό μνημόσυνο, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου. Παρέστη 8μελής αντιπροσωπεία Κατερινιωτών, κυρίως Καταφυγιωτών, συγγενών...
13 Μαρτίου, 2023 - 8:35

Μνήμη μακαριστού Μητροπολίτη Περγάμου στην Κατερίνη

Διαδώστε:
Μνήμη μακαριστού Μητροπολίτη Περγάμου στην Κατερίνη

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 ημερών από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννου, τελέστηκαν τα ιερά μνημόσυνά του.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος έλαβε μέρος σε πολυαρχιερατικό μνημόσυνο, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου. Παρέστη 8μελής αντιπροσωπεία Κατερινιωτών, κυρίως Καταφυγιωτών, συγγενών και συγχωριανών του μεταστάντος Ιεράρχου.

Την Κυριακή Β΄ Νηστειών 12 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Παντάνασσας Κατερίνης, που βρίσκεται εντός του συνοικισμού «Καταφιώτικα», τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφυλάκτου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιερέως.

Πολυπληθές εκκλησίασμα, συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί Καταφιώτες τίμησαν τη μνήμη του διακεκριμένου Ιεράρχου, ο οποίος εργάστηκε για την προβολή της Ορθοδοξίας στον δυτικό κόσμο, υπηρέτησε πιστά το Οικουμενικό Πατριαρχείο και υπήρξε κορυφαίος επιστήμων, καθηγητής Πανεπιστημίων και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

Ήδη εδώ και πολλά χρόνια, η φωτογραφία του κοσμεί το εφημεριακό γραφείο του Ιερού Ναού Παντάνασσας, όπου η μνήμη του θα παραμείνει «αγήρως και αιωνία».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων