14/03/2023 14/03/2023 Κατά το διήμερο 12-13 Μαρτίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επισκέφθηκε την Κατερίνη, έπειτα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 12 Μαρτίου το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, όπου κήρυξε και τον θ. λόγο, αναφερόμενος στη λειτουργική και...
14 Μαρτίου, 2023 - 12:37

Ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος στην Κατερίνη

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος στην Κατερίνη

Κατά το διήμερο 12-13 Μαρτίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επισκέφθηκε την Κατερίνη, έπειτα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 12 Μαρτίου το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, όπου κήρυξε και τον θ. λόγο, αναφερόμενος στη λειτουργική και εορτολογική επικαιρότητα της ημέρας. Τον Θεοφιλέστατο καλωσόρισε και ευχαρίστησε ο Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό χοροστάτησε και ομίλησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό με θέμα: «Χαλινούς αποπτύσας τους πατρικούς». Με πληρότητα λόγου αναφέρθηκε στο θέμα της εν Χριστώ ελευθερίας μέσα στο πνεύμα και κλίμα της λειτουργικής περιόδου που διανύουμε.

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Αρχιεγραμματέας επισκέφθηκε εντός του Επισκοπείου τον ασθενούντα Μητροπολίτη πρ. Κίτρους Γέροντα Αγαθόνικο, λαμβάνοντας την Αρχιερατική ευχή του.

Στη συνέχεια, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου ομίλησε σε Ιερατική Σύναξη, με την παρουσία των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα «Μεγάλη Τεσσαρακοστή και Διοίκηση της Εκκλησίας». Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα πνευματικά μηνύματα της διανυόμενης λειτουργικής περιόδου και σε διοικητικά θέματα της εκκλησιαστικής επικαιρότητας. Στο τέλος, δέχθηκε ερωτήσεις των κληρικών, στις οποίες απάντησε δεόντως.

Εκ μέρους των κληρικών, τον ομιλητή Αρχιερέα ευχαρίστησε ο Πρωτοπρ. Σωκράτης Ξενίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιερέων Μητροπόλεως Κίτρους (Σ.Ι.Μη.Κ.), καθώς, όπως τόνισε, για πρώτη φορά Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ομιλεί στους κληρικούς της Πιερίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ιδιαίτερα για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και ενόψει της επικείμενης εορτής του Πάσχα.

Τέλος, ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Φιλόθεο για την έλευσή του στην Κατερίνη, καθώς και για τη συμμετοχή του στη λειτουργική και κηρυκτική διακονία της τοπικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων