27/09/2022 27/09/2022 Τον Αγιασμό για τη νέα χρονιά μαθημάτων και δράσεων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω», τέλεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Μετά τον Αγιασμό μίλησε στους σπουδαστές και καθηγητές για την αναγκαιότητα μάθησης και μελέτης της Ψαλτικής Τέχνης, καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται για...
27 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:53
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2022 - 8:59

Ο Μητροπολίτης Κίτρους για τις προσπάθειες επάνδρωσης των αναλογίων με νέους ανθρώπους

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κίτρους για τις προσπάθειες επάνδρωσης των αναλογίων με νέους ανθρώπους

Τον Αγιασμό για τη νέα χρονιά μαθημάτων και δράσεων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω», τέλεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Μετά τον Αγιασμό μίλησε στους σπουδαστές και καθηγητές για την αναγκαιότητα μάθησης και μελέτης της Ψαλτικής Τέχνης, καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται για να επανδρωθούν τα αναλόγια των ναών όλης της μητροπολιτικής περιφέρειας με νέους ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν το μεγαλείο της Βυζαντινής Μουσικής συνδυάζοντας και την Ψαλτική Διακονία για τις λατρευτικές ανάγκες της Εκκλησίας.

Ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δημήτριος Μανούσης, επεσήμανε ότι τα μαθήματα θα γίνονται στους νέους σύγχρονους χώρους της Βαρναβείου Βιβλιοθήκης στο 2ο όροφο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ότι, μετά από πολλές προσπάθειες, η Σχολή χορηγεί και αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών στο Δημοτικό Τραγούδι και στα Παραδοσιακά Όργανα, μετά από έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών.

Η εκδήλωση έκλεισε με την Απονομή των Πτυχιούχων και Διπλωματούχων σπουδαστών της Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων