20/11/2021 20/11/2021 Όπως είναι γνωστό, από τις 15 Νοεμβρίου άρχισε η νηστεία της Σαρακοστής των Χριστουγέννων. Από την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου (21/11), εισάγονται στη θεία λατρεία οι ψαλμοί των χριστουγεννιάτικων ύμνων. Για την έναρξη της εφετινής προεόρτιας περιόδου των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και...
20 Νοεμβρίου, 2021 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2021 - 15:55

Οι καταβασίες των Χριστουγέννων απόψε στην Αγία Παρασκευή Κατερίνης

Διαδώστε:
Οι καταβασίες των Χριστουγέννων απόψε στην Αγία Παρασκευή Κατερίνης

Όπως είναι γνωστό, από τις 15 Νοεμβρίου άρχισε η νηστεία της Σαρακοστής των Χριστουγέννων. Από την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου (21/11), εισάγονται στη θεία λατρεία οι ψαλμοί των χριστουγεννιάτικων ύμνων.

Για την έναρξη της εφετινής προεόρτιας περιόδου των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα ψάλει τις καταβασίες των Χριστουγέννων «Χριστός γεννάται, δοξάσατε, Χριστός εξ ουρανών απαντήσατε…», κατά τη διάρκεια Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης, σήμερα στις 9.30 το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης κάθε Σάββατο βράδυ μεταξύ 9.30-12.30 το βράδυ τελείται Αγρυπνία (Αναστάσιμος Όρθρος – Κυριακάτικη Θ. Λειτουργία) για όσους διευκολύνονται να εκκλησιαστούν το βράδυ του Σαββάτου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων