15/07/2022 15/07/2022 Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου Νέας Εφέσου με αφορμή την Εορτή του Νεοφανούς Αγίου, το Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Εφέσου τίμησε, κατόπιν ομόφωνης απόφασής του, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο. Η βράβευση έλαβε χώρα την Τρίτη 12 Ιουλίου, μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ως...
15 Ιουλίου, 2022 - 21:37
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2022 - 21:42

Βράβευση του Μητροπολίτη Κίτρους από το Τ.Σ. Νέας Εφέσου Πιερίας

Διαδώστε:
Βράβευση του Μητροπολίτη Κίτρους από το Τ.Σ. Νέας Εφέσου Πιερίας

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου Νέας Εφέσου με αφορμή την Εορτή του Νεοφανούς Αγίου, το Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Εφέσου τίμησε, κατόπιν ομόφωνης απόφασής του, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Η βράβευση έλαβε χώρα την Τρίτη 12 Ιουλίου, μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ως ένδειξη αναγνώρισης για το ανθρωπιστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη στην Τοπική Κοινότητα.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Εφέσου κ. Δημήτρης Κατιρτζής που έκανε τη βράβευση, εξέφρασε τα αισθήματα τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, αλλά ταυτόχρονα και αναγνώρισης του σημαντικού και πολύπλευρου έργου του, ενώ παράλληλα δώρισε στον Σεβασμιώτατο και ένα μετάλλιο της προσωπικής του συλλογής από τους Βαλκανικούς Αγώνες Ελεύθερης Πτώσης του 1991, όπου συμμετείχε ως αθλητής και αρχηγός της εθνικής ομάδας.

Λαμβάνοντας το βραβείο ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος εξέφρασε την συγκίνηση του για αυτή τη διάκριση και ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου καθώς και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της κοινότητας της Νέας Εφέσου για την πρωτοβουλία τους.

Παράλληλα δήλωσε πως η τιμή που του έγινε δεν αυτή δεν είναι προς το πρόσωπό του, αλλά προς την τοπική Εκκλησία για το μεγάλο έργο που επιτελεί, βοηθώντας καθημερινά χιλιάδες πολίτες, που δοκιμάζονται μέσα στην κρίση.

«Μέσα στους χώρους της Ιεράς μας Μητροπόλεως έχει αναπτυχθεί ένα ευρύ και πολυσχιδές ποιμαντικό, ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο. Αγωνιζόμαστε καθημερινά σε αυτά τα δύσκολα χρόνια για την αναστήλωση και την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου, για να δείξουμε στον σημερινό άνθρωπο με άλλα λόγια ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ο χώρος όπου βρίσκει κανείς ανάπαυση πνευματική και έτσι οικοδομείται το όλο σώμα του Χριστού. Σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα, ένας ολόκληρος στρατός ειρηνικός, αγάπης και προσευχής διακονίας και προσφοράς, από ιερείς, εθελοντές και τοπικούς φορείς αναλίσκεται για αυτόν ακριβώς τον αποκλειστικό σκοπό» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε δημόσια ότι κρατά την πλακέτα ως πολύτιμο ενθύμιο, ενώ το μετάλλιο το αφιερώνει στον Ιερό Ναό, προκειμένου να τοποθετηθεί στην εικόνα του Αγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων