21/03/2021 21/03/2021 Eορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Βύρωνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, παρόντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Καλλίνικου Νικολάου (Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως Καισαριανής), του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Νικολάου Κλάδη (Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας), Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Στεφάνου Κωστοπούλου (Προϊσταμένου του Ιερού...
21 Μαρτίου, 2021 - 15:11

Καισαριανής Δανιήλ: “Αυτοτιμωρία να κλείνεις τα μάτια σου στον Χριστό”

Διαδώστε:
Καισαριανής Δανιήλ: “Αυτοτιμωρία να κλείνεις τα μάτια σου στον Χριστό”

Eορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Βύρωνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, παρόντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Καλλίνικου Νικολάου (Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως Καισαριανής), του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Νικολάου Κλάδη (Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας), Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Στεφάνου Κωστοπούλου (Προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Βύρωνος), καθώς επίσης των εφημέριου και ιεροδιακόνων του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέφερε τα εξής:

“Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα και στην Αγία μας Εκκλησία, ενθυμούμαστε το τέλος μιας περιόδου θεολογικών διαμαχών, αλλά και ποικίλων παρεμβάσεων στη ζωή της Εκκλησίας. Για την αθεΐα και την απιστία του Θεού ευθύνεται ο ίδιος ο άνθρωπος! Δεν έχει επιθυμία να γνωρίσει το Θεό, γι΄αυτό και μένει στα πνευματικά του σκοτάδια. Ο Θεός τον εγκαταλείπει, του λέει αφού έχεις κλειστά τα μάτια σου και τα αυτιά σου, δεν βλέπεις και δεν ακούεις τι συμβαίνει γύρω σου, στον πνευματικό εννοώ κόσμο, θα μείνεις εκεί για πάντα. Στην άγνοιά σου τιμωρούμενος, ουσιαστικά αυτοτιμωρούμενος. Γιατί, αυτοτιμωρία είναι να σου προφέρετε η δυνατότητα να γνωρίσεις το Θεό και το Χριστό, να έχεις σωτηρία να γνωρίσεις την αλήθεια του Χριστού αλλά εσύ κλείνεις τα μάτια σου και δεν θέλεις να δεις τίποτα. Τότε θα μείνεις για πάντα τυφλός, αναίσθητος και θα αυτοτιμωρούμενος!”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων