08/11/2021 08/11/2021 Με αφορμή την είσοδο της Αγίας Εκκλησίας στην περίοδο της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, το βράδυ της Κυριακής, 14ης Νοεμβρίου ε. έ. και ώρα 20.00, θα υποδεχθεί μαζί με τον ιερό κλήρο στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου ιερά λείψανα από τις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου, Αγίας...
08 Νοεμβρίου, 2021 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2021 - 15:10

Αίγιο: Υποδοχή Ιερών λειψάνων στην Παναγία Φανερωμένη

Διαδώστε:
Αίγιο: Υποδοχή Ιερών λειψάνων στην Παναγία Φανερωμένη

Με αφορμή την είσοδο της Αγίας Εκκλησίας στην περίοδο της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, το βράδυ της Κυριακής, 14ης Νοεμβρίου ε. έ. και ώρα 20.00, θα υποδεχθεί μαζί με τον ιερό κλήρο στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου ιερά λείψανα από τις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου, Αγίας Λαύρας και Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου θα μεταφερθούν προς ευλογία και προσκύνηση από τον θεοφιλή λαό τμήμα της τιμίας κάρας της Αγίας Βαρβάρας, η σεπτή χείρα του Αγίου Χαραλάμπους και τα ιερά λείψανα των κτητόρων Θεοδώρου, Συμεών και Ευφροσύνης, από την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας οι χαριτόβρυτες κάρες του Αγίου Αλεξίου και του Οσίου Φιλαρέτου και από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών τα Άχραντα Πάθη και η κάρα του Οσίου Λεοντίου.

Την υποδοχή των ιερών λειψάνων στον Μητροπολιτικό Ναό της Φανερωμένης θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, η οποία θα περιλαμβάνει Μεγάλο Εσπερινό, Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

«Η παρουσία των ιερών τούτων πνευματικών θησαυρισμάτων στην πόλη μας σκοπό έχει να μας βοηθήσει στον πνευματικό μας αγώνα, με αδιάλειπτη προσευχή, μετάνοια, ειλικρινή εξομολόγηση και να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ώστε μέσω του μυστήριου της Θείας Ευχαριστίας να υποδεχθούμε τον σαρκωθέντα Κύριο στην καρδιά και την ζωή μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων