31/10/2022 31/10/2022 Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας θα πραγματοποιηθεί στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, 4 με 6 Νοεμβρίου 2022, το 10ο Διεθνές Συνέδριο του StudiumHistoricorumEcclesiasticorum, με θέμα: «Αγία Σοφία: το κέντρο της Χριστιανοσύνης». Το Διεθνές Συνέδριο του Studium Historicorum Ecclesiasticorum πραγματοποιείται με τη σύμπραξη καθηγητών του Τμήματος Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ...
31 Οκτωβρίου, 2022 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2022 - 14:09

Καλάβρυτα: Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Αγία Σοφία, το κέντρο της Χριστιανοσύνης»

Διαδώστε:
Καλάβρυτα: Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Αγία Σοφία, το κέντρο της Χριστιανοσύνης»

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας θα πραγματοποιηθεί στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, 4 με 6 Νοεμβρίου 2022, το 10ο Διεθνές Συνέδριο του StudiumHistoricorumEcclesiasticorum, με θέμα: «Αγία Σοφία: το κέντρο της Χριστιανοσύνης».

Το Διεθνές Συνέδριο του Studium Historicorum Ecclesiasticorum πραγματοποιείται με τη σύμπραξη καθηγητών του Τμήματος Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και  του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στόχος είναι η δημιουργία φυτωρίου νέων επιστημόνων, που διακρίνονται για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους στο γνωστικό αντικείμενο της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, εμφυσώντας πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τους και παραχωρώντας βήμα για την προβολή της έρευνάς τους. Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί περισσότερα από 12 Συνέδρια και Συναντήσεις. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 40 Καθηγητές Πανεπιστημίου της Ελλάδας και του Εξωτερικού, ερευνητές, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, που θα αρχίσουν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις 7:30 μ.μ., την έναρξη θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Δείτε το πρόγραμμα:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων