16/05/2019 16/05/2019 Τον τρίτο κύκλο τού σεμιναρίου με κεντρικό θέμα «Η ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης» παρακολούθησαν σήμερα το πρωί στο Αίγιο 35 συνολικά κληρικοί και λαϊκοί, στο πλαίσιο των επιμορφώσεών τους που πραγματοποιεί και φέτος η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής...
16 Μαΐου, 2019 - 17:08

Σεμινάριο για τους κληρικούς στη Μητρ. Καλαβρύτων

Διαδώστε:
Σεμινάριο για τους κληρικούς στη Μητρ. Καλαβρύτων

Τον τρίτο κύκλο τού σεμιναρίου με κεντρικό θέμα «Η ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης» παρακολούθησαν σήμερα το πρωί στο Αίγιο 35 συνολικά κληρικοί και λαϊκοί, στο πλαίσιο των επιμορφώσεών τους που πραγματοποιεί και φέτος η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Το σημερινό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», όπου προσκεκλημένος ήταν ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Σταθόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδος Ηλείας, καθηγητής Θεολόγος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Το κοινωνικό – προνοιακό ενοριακό έργο: Τόπος και τρόπος έκφρασης της τοπικής αλληλεγγύης και συνεργασίας».


Την έναρξη κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος, αφού πρώτα μετέφερε τις ευλογίες τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου, παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό τού σημερινού προσκεκλημένου.
Ακολούθησε η εισήγηση του π. Γεωργίου ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο οργάνωσης της φιλανθρωπικής δραστηριότητας της Εκκλησίας, από τη σύστασή της μέχρι και σήμερα, θέτοντας παράλληλα τις βασικές αρχές, πάνω στις οποίες στηρίζεται η προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της κοινωνίας.
Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των ιερέων και του προσκεκλημένου ομιλητή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων