28/10/2020 28/10/2020 Εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, η διπλή εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και η Εθνική επέτειος του ηρωικού Έπους του 1940 στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με επίκεντρο των εορτασμών τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου. Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ακολούθως η επίσημη Δοξολογία για τα Νικητήρια της 28ης...
28 Οκτωβρίου, 2020 - 19:41
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2020 - 19:28

“Σήμερα τιμούμε την Παναγία ως Σκέπη του κόσμου”

Διαδώστε:
“Σήμερα τιμούμε την Παναγία ως Σκέπη του κόσμου”

Εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, η διπλή εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και η Εθνική επέτειος του ηρωικού Έπους του 1940 στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με επίκεντρο των εορτασμών τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ακολούθως η επίσημη Δοξολογία για τα Νικητήρια της 28ης Οκτωβρίου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου, o οποίος πλαισιούμενος από ιερείς, διακόνους και πλήθος λαού με έκδηλη συγκίνηση απηύθυνε στο εκκλησίασμα εγκάρδιους λόγους πατριωτικής ευψυχίας αλλά και πατρικής αγάπης, προτρέποντας να μείνουμε ενωμένοι ως άτομα και ως έθνος, πιστοί στον Θεό και με ευγνωμοσύνη στους ήρωες προγόνους μας, τους υπέρμαχους της ελευθερίας μας.

Στη σύντομη ομιλία του μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τα εξής: «Η Παναγία μας, που σήμερα Την τιμούμε ως Σκέπη του κόσμου, μας προστατεύει και γι’ αυτό πρέπει να Την επικαλούμαστε ακατάπαυστα στη ζωή μας. Να προσευχόμαστε θερμά σε Εκείνη, αφού η προσευχή είναι η ζώσα επικοινωνία μας με τον Κύριο, με την Μητέρα Του Παναγία, με τους Αγίους μας».

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος με πατριωτικό φρόνημα προέτρεψε όλους τους παρευρισκομένους να ψάλουν τον Εθνικό μας Ύμνο. Παράλληλα συνεχάρη και τους ευσεβείς πιστούς για την παρουσία τους, ιδιαιτέρως δε τους νέους και τις νέες, που προσήλθαν με το μέγιστο σύμβολο της πατρίδος μας, τη Γαλανόλευκη, δίδοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα προς όλους όσοι καπηλεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα.

“Καθώς φέτος η θλιβερή απαγόρευση των παρελάσεων, λόγω πανδημίας, περιόρισε για πρώτη φορά στα χρονικά τις επετειακές εκδηλώσεις στους ναούς  και τα ηρώα, η Μητέρα Εκκλησία, ογδόντα χρόνια μετά την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ» απέδειξε περίτρανα για άλλη μια φορά ότι θα αποτελεί παντοτινά το μοναδικό, παρήγορο καταφύγιο όλου του Ελληνισμού, το οποίο πάντα στις κρίσιμες ώρες θα υψώνει μαζί με τον Σταυρό και τη Γαλανόλευκη Σημαία μας”.

Παρόντες στον διπλό εορτασμό ήταν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και φορέων της πόλης του Αιγίου, αντιπροσωπείες μαθητών από όλες της βαθμίδες της Εκπαίδευσης με τις γαλανόλευκες ανά χείρας και πλήθος λαού εντός του ναού αλλά και στον προαύλιο χώρο, που προσήλθαν αψηφώντας τον βροχερό καιρό, για να εορτάσουν την Αγία Σκέπη και να τιμήσουν τους εθνικούς μας ήρωες, οι οποίοι με αυταπάρνηση και πίστη θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της Πατρίδος μας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, Ιερός Κλήρος και Αρχές μετέβησαν στο μνημείο των πεσόντων Ηρώων, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνισαμένων και ηρωικώς πεσόντων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων