08/09/2021 08/09/2021 Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Βίντεο: Νίκος Οικονόμου / Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” (ope.gr) Με την δέουσα ευλάβεια και υπό ασθενή βροχόπτωση κατά διαστήματα, τιμήθηκε η πρώτη Θεομητορική Εορτή του νέου εκκλησιαστικού έτους, η εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιώτισσας, στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Καλαβρύτων. Το απόγευμα...
08 Σεπτεμβρίου, 2021 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2021 - 22:08

Υπό ασθενή βροχή εόρτασε η Παναγία Πλατανιώτισσα

Διαδώστε:
Υπό ασθενή βροχή εόρτασε η Παναγία Πλατανιώτισσα
  • Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Βίντεο: Νίκος Οικονόμου / Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” (ope.gr)

Με την δέουσα ευλάβεια και υπό ασθενή βροχόπτωση κατά διαστήματα, τιμήθηκε η πρώτη Θεομητορική Εορτή του νέου εκκλησιαστικού έτους, η εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου στο πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιώτισσας, στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Καλαβρύτων.

Το απόγευμα της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου 2021 τελέστηκε Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Την αγιώνυμο ημέρα, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, το πρωί τελέστηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου με την συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Αρχιμανδρίτη Καλλινίκου Αποστολοπούλου, ιερέων και διακόνων.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Τσιγκρής και Φωτήλας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νασιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σακελλαρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Βουλευτής κ. Κατσικόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης κ. Φλογεράς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαγκαφάς και Ζυγούρας, η Αστυνομική Διευθύντρια κα Παναγοπούλου, ο Διοικητής του Α.Τ. Καλαβρύτων κ. Σταθούλιας, ο Διοικητής της Π.Υ. Καλαβρύτων κ. Καναβός, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Πλατανιώτισσας και Σκεπαστού, κ.κ. Ντορλής και Μπάλιος, ο τ. Βουλευτής κ. Βασιλείου και πλήθος πιστών.

 

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος. Παρακολουθήστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου:

 

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, στην σύντομη ομιλία του στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνο και Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, οι οποίοι, όπως σημείωσε, λάμπρυναν με την παρουσία τους την εορτή, στην συνέχεια, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

“Σε αυτό τον τόπο τον οποίο ζούμε – είναι ευλογημένος τόπος διότι τον φυλάσσει η Παναγία μας και τον ευλογεί ο Τριαδικός Θεός. Και σήμερα ο άγιος Κοζάνης πάλι αυτό είπε με την ομιλία του και μας λέγει σε όλους. Έτσι λοιπόν, αυτοί οι οποίοι λέγουν ότι εξαιτίας της πανδημίας η Ορθοδοξία τελείωσε, οι εκκλησίες τελείωσαν, οι ναοί μας θα ερημώσουν, ο λαός φεύγει από την Εκκλησία – εσείς οι οποίοι έχετε έρθει σήμερα εδώ παρά αυτές τις καιρικές συνθήκες, καλές και όμορφες είναι αυτές οι καιρικές συνθήκες, εσείς όλοι επιβεβαιώνετε ότι ο λαός του Θεού θα είναι πάντοτε ενωμένος με τον Χριστό. Και η Εκκλησία πάντοτε θα οδεύει μαζί με την Πολιτεία για να μπορούν να δίνουν λύσεις στα προβλήματα, στα σωματικά η Πολιτεία, στα ψυχικά η Εκκλησία. Έτσι λοιπόν, ο Χριστός μας και η Παναγία μας, σας εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, να σκεπάζει όλους σας, να είστε ευλογημένοι σε όποιο πόστο και αν έχετε. Η Παναγία μας να φυλάσσει την νεολαία μας η οποία κλυδωνίζεται από εμάς. Εμείς έχουμε τα προβλήματα και κλυδωνίζονται οι νέοι άνθρωποι. Έτσι λοιπόν, όταν είμαστε έτσι και παραμένουμε ενωμένοι, να ξέρετε θα έχουμε και την ευλογία του Θεού. Σας ευχαριστούμε άγιοι Αρχιερείς διότι με την παρουσία σας τιμήσατε αυτό το μεγάλο πανηγύρι εδώ στα Καλάβρυτα. Να ευχαριστήσω τους ιερείς, να ευχαριστήσω το εκκλησιαστικό συμβούλιο, το διοικητικό συμβούλιο της Πλατανιωτίσσης, τους επιτρόπους, τον ιερέα π. Ιωάννη Αντωναρόπουλο, ο οποίος μαζί με τους επιτρόπους καταβάλλουν τόσο όμορφες και επίπονες προσπάθειες έτσι ώστε να δοξάζεται, να ευλογείται, να λειτουργείται και να εορτάζεται η Παναγία μας. Χρόνια πολλά και ευλογημένα! Η Παναγία μας η Πλατανιώτισσα να είναι αυτή η οποία ως άλλος πλάτανος να σκεπάζει την ζωή του καθενός από εμάς. Χρόνια πολλά και ευλογημένα!”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παναγία η Πλατανιώτισσα: Το εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα σε έναν πλάτανο

Το Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” στην Παναγία Πλατανιώτισσα

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων