09/10/2022 09/10/2022 Με ικανοποιητική συμμετοχή κόσμου, τόσο Ολυμπιτών όσο και Καρπαθίων από τα άλλα χωριά του νησιού, διοργανώθηκε το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022, για δεύτερη φορά από την Κοινότητα Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου ο εορτασμός της 8ης Οκτωβρίου, “πρώτης ημέρας Ελευθερίας της Ολύμπου“. Στις τελετές συμμετείχαν οι αρχές του τόπου και οι μαθητές των τοπικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων...
09 Οκτωβρίου, 2022 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2022 - 15:07

Κάρπαθος: Επετειακή εκδήλωση για την “Πρώτη ημέρα Ελευθερίας της Ολύμπου”

Διαδώστε:
Κάρπαθος: Επετειακή εκδήλωση για την “Πρώτη ημέρα Ελευθερίας της Ολύμπου”

Με ικανοποιητική συμμετοχή κόσμου, τόσο Ολυμπιτών όσο και Καρπαθίων από τα άλλα χωριά του νησιού, διοργανώθηκε το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022, για δεύτερη φορά από την Κοινότητα Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου ο εορτασμός της 8ης Οκτωβρίου, “πρώτης ημέρας Ελευθερίας της Ολύμπου“.

Στις τελετές συμμετείχαν οι αρχές του τόπου και οι μαθητές των τοπικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων (Δημοτικού Σχολείου Διαφανίου, Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Ολύμπου).

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με δοξολογία στον ιστορικό ενοριακό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ολύμπου, την οποία τέλεσε ο π. Ιωάννης Διακογεωργίου.

Αμέσως μετά εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την κεντρική ομιλήτρια καθηγήτρια του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Ολύμπου Καρπάθου Αλίκη Μανδηλαρά, Δρ Φιλολογίας και εν συνεχεία ο Δημοτικός Σύμβουλος Κομνηνός Γεωρ. Σακέλλης απήγγειλε το συμβολικό ποίημα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη “Ο βράχος και το κύμα“. Ο π. Ιωάννης απήγγειλε με τη σειρά του καλοταιριασμένες μαντινάδες που έγραψε ειδικά για την επετειακή εκδήλωση.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους υπέρ Ελευθερίας αγωνισαμένους Ολυμπίτες και προσκλητήριο των υπέρ πατρίδος πεσόντων Ολυμπιτών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους στο μνημείο των πεσόντων Ολυμπιτών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Η όλη τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο που έψαλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Φωτογραφίες: Karpathiakanea.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων