12/04/2021 12/04/2021 Με πρωτοβουλία του οδοντιάτρου του Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Σταύρου Κλωνή οι οδοντίατροι Καρπάθου τιμήσαν χθες Κυριακή, 11 Απριλίου, τον προστάτη τους Άγιο Αντίπα. Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους και oi έξι οδοντίατροι του νησιού. Ο κ. Σταύρος Κλωνής, ο κ. Δημήτρης Σπανός, ο κ. Αντρέας Μακρής, η κα Πιπίτσα Κ. Κωνσταντινίδου, η κα...
12 Απριλίου, 2021 - 12:09
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2021 - 12:13

Οι οδοντίατροι της Καρπάθου τίμησαν τον Προστάτη Άγιο τους

Διαδώστε:
Οι οδοντίατροι της Καρπάθου τίμησαν τον Προστάτη Άγιο τους

Με πρωτοβουλία του οδοντιάτρου του Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Σταύρου Κλωνή οι οδοντίατροι Καρπάθου τιμήσαν χθες Κυριακή, 11 Απριλίου, τον προστάτη τους Άγιο Αντίπα.

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους και oi έξι οδοντίατροι του νησιού. Ο κ. Σταύρος Κλωνής, ο κ. Δημήτρης Σπανός, ο κ. Αντρέας Μακρής, η κα Πιπίτσα Κ. Κωνσταντινίδου, η κα Ρίτα Νισσύριου και ο κ. Αλέκος Σταματιάδης.

Ο Άγιος Αντίπας ξεχώρισε από πολύ μικρή ηλικία για την έφεσή του στα γράμματα. Γεννημένος στην Πέργαμο της Μικρά Ασίας κατά τους πρώτους Αποστολικούς χρόνους (1ο αιώνα μ.Χ.) φοίτησε στην Ιατρική Σχολή της Περγάμου και άσκησε το επάγγελμα του γιατρού, και συγκεκριμένα του οδοντιάτρου, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Για αυτό και έχει ανακηρυχθεί επίσημα άγιος προστάτης των οδοντιάτρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων