05/07/2022 05/07/2022 Με μεγάλη λαμπρότητα και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα θυρανοίξια του Ιερού παρεκκλησίου του Αγ. Λούκα, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, στο Όθος της Καρπάθου. Το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022, τελέστηκε ο Μέγας Πανυγηρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 3 Ιουλίου, τελέστηκαν με λαμπρότητα τα Θυρανοίξια και η Θεία...
05 Ιουλίου, 2022 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2022 - 14:40

Θυρανοίξια ναού του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, στο Όθος Καρπάθου

Διαδώστε:
Θυρανοίξια ναού του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, στο Όθος Καρπάθου

Με μεγάλη λαμπρότητα και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα θυρανοίξια του Ιερού παρεκκλησίου του Αγ. Λούκα, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, στο Όθος της Καρπάθου.

Το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022, τελέστηκε ο Μέγας Πανυγηρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 3 Ιουλίου, τελέστηκαν με λαμπρότητα τα Θυρανοίξια και η Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβροσίου. Συλειτουργούντων των Αρχιμ. π. Αμβρόσιου Μαναρουλά , π Δημητρίου Σκαρβελάκη και συνπροσευχομενου του Αρχιμ Καλλινικου Μαυρολέοντος. Παραβρέθηκαν ο κ Δήμαρχος Καρπαθου , κ Ι. Νισυριος και ο πρόεδρος της Κοινοτητας Οθους κ Μιχ. Χάψης. Και πλήθος κόσμου .

Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, από τον εφημέριο Όθους π. Δημ. Σκαρβελάκη.

“Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης Σωτήρος Όθους, ευχαριστεί θερμά την κα Φωτεινή Ευσταθ . Θεοχαρίδου, για το συνολικό κόστος της ανέγερσης του Εξωκλησιου, τον κ Νικ. Παπαδάκη, για την δωρεά του Οικοπέδου και τους Γιώργο και Μαίρη Παπαγιάννη για κάλυψη του κόστους κατασκευής του τοιχείο και την πλακόστρωτα της αυλής Επίσης ευχαριστεί τον κ Γρηγόρη Κοσσάρη, για την προσωρινή παραχώρηση του δρόμου και όλους όσοι συνέβαλαν καθ οιονδήποτε τροπο στην αποπεράτωση των εργασιών. Ευχόμαστε ο Άγιος Θεός δια πρεσβειων του Αγίου Λούκα του Ιατρού να χαρίζει υγεία και ευλογία σε όλον τον κόσμο”, γράφει ο π. Δημήτριος Σκαρβελάκης.

Πηγή: www.karpathiakanea.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων