17/09/2019 17/09/2019 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου τιμητική εκδήλωση, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως σαράντα (40) χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. Στην εκδήλωση έγινε αναφορά, με εισηγήσεις από δόκιμους ομιλητές για το έργο και την προσφορά των μακαριστων : α) Μητροπολίτου πρ. Καρπενησίου κυρού Νικολάου, β) αρχιμ....
17 Σεπτεμβρίου, 2019 - 21:16

Εκδήλωση αφιερωμένη στο πρόσωπο του ιερέα στο Καρπενήσι

Διαδώστε:
Εκδήλωση αφιερωμένη στο πρόσωπο του ιερέα στο Καρπενήσι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου τιμητική εκδήλωση, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως σαράντα (40) χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά, με εισηγήσεις από δόκιμους ομιλητές για το έργο και την προσφορά των μακαριστων : α) Μητροπολίτου πρ. Καρπενησίου κυρού Νικολάου, β) αρχιμ. Αγαθαγγέλου Λαυριώτη ( π. Αγγέλου Παπαθανασίου), γ) αρχιμ. Ιακώβου Παντελίδη, δ) αρχιμ. Κωσταντίνου Παπανικολάου ε) π. Διονυσίου Ξενάκη , Στ) π. Δημητρίου Ανδρεάκη καθώς και του προηγούμενου της Ι.Μ. Προυσού αρχιμ. Χρυσοστόμου Δρόσου.

Οι εκδηλώσεις αυτές άρχισαν στις 8 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 28 Σεπτεμβρίου. Ήταν έμπνευση του οικείου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου κι έγιναν σε χωριά της Ευρυτανίας, όπως Γρανίτσα, Άγραφα, Ραπτόπουλο, Βραγγιανά, Δομνίστα, Βουτύρο, Βελωτά, Ανατ. Φραγκίστα, Μικρό Χωριό, Καλεσμένο.

Σκοπός ήταν να τιμηθεί το πρόσωπο του ιερέα της επαρχίας για να θυμηθούν οι παλαιοί και να μάθουν οι νεότεροι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων