18/06/2021 18/06/2021 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, η καθιερωμένη πλέον γενική ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου στον Ιερό Ναό Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου. Με την προσέλευση των κληρικών της επαρχίας τελέσθηκε αρχικά Παράκληση και στη συνέχεια ο εφημέριος του ναού, πρωτ. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος παρέθεσε πλούσιο υπαίθριο πρωινό σε όλους τους παρευρισκομένους στη νότια πλευρά του ναού,...
18 Ιουνίου, 2021 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2021 - 13:51

Γενική Ιερατική Σύναξη στο Καρπενήσι

Διαδώστε:
Γενική Ιερατική Σύναξη στο Καρπενήσι

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, η καθιερωμένη πλέον γενική ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου στον Ιερό Ναό Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου.

Με την προσέλευση των κληρικών της επαρχίας τελέσθηκε αρχικά Παράκληση και στη συνέχεια ο εφημέριος του ναού, πρωτ. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος παρέθεσε πλούσιο υπαίθριο πρωινό σε όλους τους παρευρισκομένους στη νότια πλευρά του ναού, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Επίσημος προσκεκλημένος εισηγητής ήταν ο πρωτ. Αθανάσιος Αθανασίου, ένας πολύπειρος κληρικός με καταγωγή από τον Ορχομενό Βοιωτίας και με σχεδόν εξήντα (60) χρόνια ιερατικής διακονίας. Ο εισηγητής με τη γλαφυρότητα του λόγου του κατέθεσε στο ακροατήριο εμπειρίες από την ιερατική και εκπαιδευτική διακονία του, εμπειρίες ζωής.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στο εργαστήριο συντήρησης εικόνων που λειτουργεί ήδη στη Μητρόπολή μας και έδωσε το λόγο στις υπεύθυνες του εργαστηρίου. Η κ. Έφη Γρηγοροπούλου αναφέρθηκε αρχικά στο σκοπό λειτουργίας του εργαστηρίου και στη συνέχεια η κ. Αριστέα Καλιάντα παρουσίασε ενδεικτικά έργα που έχουν ήδη συντηρηθεί. Ακολούθησε διάλογος για το πως οι πατέρες θα μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή που τους δίνεται.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος έλαβε τον λόγο και ενημέρωσε τους συνεργάτες κληρικούς για τρέχοντα εκκλησιαστικά θέματα. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μεσημεριανή τράπεζα, την οποία παρέθεσε ο Μητροπολίτης σε όλους τους παρισταμένους στο χωριό Γοργιανάδες. Άπαντες αφού ευχαρίστησαν τον επίσκοπο, ευχήθηκαν για ένα καλό καλοκαίρι, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη ιερατική σύναξη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων