15/06/2020 15/06/2020 Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος σε κληρικούς: Να βρίσκεστε σε επαγρύπνηση εντείνοντας τον πνευματικό σας αγώνα, λειτουργώντας ως αληθινοί ποιμένες του πιστού λαού μας – Η Εκκλησία ενώνει και δεν διχάζει  Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 στα δυσπρόσιτα μα πανέμορφα Άγραφα Ευρυτανίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον Ιερατική Σύναξη των διακονούντων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. Η προγραμματισμένη σύναξη...
15 Ιουνίου, 2020 - 21:44
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2020 - 21:59

Μητροπολίτης Καρπενησίου: “Η Εκκλησία ενώνει και δε διχάζει”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Καρπενησίου: “Η Εκκλησία ενώνει και δε διχάζει”

Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος σε κληρικούς: Να βρίσκεστε σε επαγρύπνηση εντείνοντας τον πνευματικό σας αγώνα, λειτουργώντας ως αληθινοί ποιμένες του πιστού λαού μας – Η Εκκλησία ενώνει και δεν διχάζει 

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 στα δυσπρόσιτα μα πανέμορφα Άγραφα Ευρυτανίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον Ιερατική Σύναξη των διακονούντων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.

Η προγραμματισμένη σύναξη έγινε στο Ναό του Αγίου Δημητρίου Αγράφων και ξεκίνησε με Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Κατόπιν ο Ποιμενάρχης κήρυξε την έναρξη της ημερίδας.

Ως πνευματικός πατέρας ενημέρωσε ενδελεχώς τους συνεργάτες ιερείς για την πρωτόγνωρη εμπειρία της πανδημίας και παρακάλεσε όλους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση εντείνοντας τον πνευματικό τους αγώνα, λειτουργώντας ως αληθινοί ποιμένες του πιστού λαού μας.

“Σύμφωνα με την πατερική παράδοση, κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται είναι απόρροια της απομακρύνσεως του ανθρώπου από το Θεό, ο οποίος είναι πηγή μόνο καλών. Τα όπλα των κληρικών είναι η προσευχή,η πίστη και η μετάνοια για τα λάθη μας” τόνισε ο Μητροπολίτης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. “Η ενότητα της Εκκλησίας εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ένας από αυτούς είναι και το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Η Εκκλησία ενώνει και δεν διχάζει. Όσα συμβαίνουν και ακούγονται σήμερα θυμίζουν άλλη εποχή. Αν δε δούμε το πρόβλημα στη σωστή του βάση, θα συνεχίσουμε να εγκλωβιζόμαστε σε αρρωστημένες λογικές, σε υποθετικά σενάρια, στην αναζήτηση εχθρών, στο φανατισμό, άρα στην πλάνη” υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους ιερείς για τη λειτουργία εργαστηρίου συντήρησης εικόνων στην περιοχή, αλλά και για την αναστολή της λειτουργίας των Κατασκηνώσεων και του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητροπόλεως.

Τέλος αναφέρθηκε στην έκδοση τόμου Πρακτικών για τις επετειακές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα πέρυσι, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 40 χρόνων προσφοράς της Μητροπόλεως Καρπενησίου.

Στη συνέχεια ο πρωτοπρ. Ευστάθιος Τριβυζάς ενημέρωσε τους σεβαστούς πατέρες για τα πορίσματα του συνεδρίου επί των αιρέσεων,που έλαβε χώρα στο Άργος και επισήμανε τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στη Νέα Εποχή.

Επακολούθησε γόνιμος εποικοδομητικός διάλογος και κάποιοι πρεσβύτεροι έλαβαν το λόγο απευθύνοντας ερωτήσεις και απορίες στο ποιμενάρχη μας για το τι μέλει γενέσθαι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων