05/10/2022 05/10/2022 Αγιασμός για το νέο διδακτικό έτος τελέστηκε χθες, 4 Οκτωβρίου 2022, στην νέα αίθουσα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Καρύστου, στο κέντρο της πόλης. Της τελετής προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πόγκας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συνεπικουρούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο...
05 Οκτωβρίου, 2022 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2022 - 9:28

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινή Μουσικής Καρύστου

Διαδώστε:
Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινή Μουσικής Καρύστου

Αγιασμός για το νέο διδακτικό έτος τελέστηκε χθες, 4 Οκτωβρίου 2022, στην νέα αίθουσα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Καρύστου, στο κέντρο της πόλης. Της τελετής προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πόγκας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συνεπικουρούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Παρίση.

Παρέστησαν επίσης συμπροσευχόμενοι οι πατέρες της περιοχής. Ο Πρωτοσύγκελλος απευθυνόμενος στους παρισταμένους πατέρες και λαϊκούς, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Διευθυντού της σχολής, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την σταθερή υποστήριξη και το Δ.Σ. του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρύστου για την παραχώρηση της νέας αίθουσας, αναφέρθηκε στην σημασία της βυζαντινής μουσικής και στο ψαλτικό ήθος.

Μετά το πέρας του αγιασμού τέθηκε σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Κουκουζέλη, επωνύμου Αγίου και Εφόρου της Σχολής, που μεταφέρθηκε εκτάκτως από την Κύμη για τον σκοπό αυτό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων