24/06/2022 24/06/2022 Με λαμπρότητα εόρτασε τη μνήμη της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, προστάτη και εφόρου της, η φερώνυμος Ιερά Μονή των Καρυών-Αχλαδερής, όπου και φέτος έλαβαν χώρα οι λατρευτικές ακολουθίες επί τη λαμπρά εορτή με την συμμετοχή πολλών πιστών. Το απόγευμα της Πέμπτης, 23ης Ιουνίου, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του εκ Στύρων Σεβασμιωτάτου...
24 Ιουνίου, 2022 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2022 - 17:30

Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Καρυών-Αχλαδερής

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Καρυών-Αχλαδερής

Με λαμπρότητα εόρτασε τη μνήμη της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, προστάτη και εφόρου της, η φερώνυμος Ιερά Μονή των Καρυών-Αχλαδερής, όπου και φέτος έλαβαν χώρα οι λατρευτικές ακολουθίες επί τη λαμπρά εορτή με την συμμετοχή πολλών πιστών.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 23ης Ιουνίου, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του εκ Στύρων Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως (εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου) κ. Νικάνδρου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, τους οποίους πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Ελευθέριος Σταμπέλος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσ. Αρχίμ. Νικόδημος Γιαννακόπουλος, ο Γέροντας της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κύμης και χορεία ιερέων-αδελφών της ιεράς μονής, προερχόμενοι εκ των επαρχιών Κύμης, Αλιβερίου, Καρύστου και Διακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και εν συνεχεία εψάλη η ιερά παράκληση του Τιμίου Προδρόμου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής στο καθολικό της Ιεράς Μονής τελέσθηκε ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και  συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου με τη συμμετοχή και των προαναφερθέντων ιερέων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του αδελφού της Ιεράς Μονής, Διακόνου Πρόδρομου Γκέγκε, ο οποίος δεν άγει μόνο τα ονομαστήριά του, αλλά εορτάζει και την επέτειο της μοναχικής κουράς του, η οποία τελέσθηκε το απόγευμα της 23ης Ιουνίου 2019 στο καθολικό της ιεράς μονής.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς και τις μοναστικές αδελφότητες, που συμμετείχαν στην εορτή, εκ των ιερών μονών Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κύμης, Αγίου Χαραλάμπους Λευκών-Αυλωναρίου και Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Ευβοίας Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, Ιατρός Γεώργιος Ζέρβας, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου και η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Μπότη – Σαμαρά.

Τους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια ο Πρωτοπρ. Σωτήριος Τσούγκας. εφημέριος της ενορίας Αετού και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας, με έδρα την Κάρυστο, με τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης, Ευάγγελο Στάμου και τη συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Της εκκλησιαστικής τάξεως της εορτής επιμελήθηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Βογιατζής, εφημέριος της ενορίας Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου.

Φωτογραφίες Δημήτριος Καραντζής, Σταματούλα Λεβέντη, Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων