26/07/2021 26/07/2021 Την Κυριακή 25 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους – Λευκών Αυλωναρίου και τέλεσε την Θεία Ευχαριστία με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη. O Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο και ακολούθως προέστη του ιερού μνημοσύνου της...
26 Ιουλίου, 2021 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 11:26

Ε’ Κυριακή Ματθαίου και Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στη Μητρόπολη Καρυστίας

Διαδώστε:
Ε’ Κυριακή Ματθαίου και Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στη Μητρόπολη Καρυστίας

Την Κυριακή 25 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους – Λευκών Αυλωναρίου και τέλεσε την Θεία Ευχαριστία με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

O Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο και ακολούθως προέστη του ιερού μνημοσύνου της Καθηγουμένης Ευπραξίας Μοναχής, επί τη εορτής της Οσίας μητρός ημών Ευπραξίας δια των ονομαστηρίων της αοιδίμου Καθηγουμένης. Ο Σεβασμιώτατος επίσης, ετέλεσε και τρισάγιο επί του τάφου της μακαριστής Καθηγουμένης.

Στην Θεία Ευχαριστία παρέστη η Καθηγουμένη Θεολογία Μοναχή μετά της συνοδείας, αλλά και παρισταμένων πιστών οι οποίοι συμμετείχαν ιστάμενοι των υγειονομικών διατάξεων.

Εκ του αναλογίου της ιεράς μονής έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου μετά της μοναστικής αδελφότητος.

Κατά το εσπέρας της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μετέβη στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Βέλους Αλιβερίου, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Πόγκα, εκ των ιερέων και Διακόνων.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευλογών τους προσφερθέντες άρτους ευχήθηκε καταλλήλως προς όλους τους παρισταμένους πιστούς και τις αρχές του Δήμου Αλιβερίου.

Επίσης η εορτή της Αγίας Παρασκευής εορτάσθηκε στο φερώνυμο Ιερό παρεκκλήσι της ενορίας του Καδίου – Κονιστρών όπου κατόπιν άδειας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, χοροστάτησε ο εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, πλαισιούμενος από τον Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Καπενή, τον εφημέριο Αγίου Βλασίου, Οικονόμο Ευάγγελο Σκιάνη και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος εκήρυξε τον Θείο Λόγο και ευλογών τους άρτους και ευχήθηκε καταλλήλως προς τους πιστούς.

Κείμενο: Δημήτρης Πετρογιάννης 

Φωτογραφίες: Ευάγγελος Στάμου, Παναγιώτα Γαλανού, Δήμητρα Χρούτα, Σταματούλα Λεβέντη. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων