22/02/2023 22/02/2023 Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου τελέσθηκε στο καθολικό της ιεράς μονής Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής η Εξόδιος Ακολουθία της αοιδίμου μοναχής Πορφυρίας. Στην Εξόδιο Ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχίμ. Νικόδημο Πόγκα, ιερείς και διακόνους Κατά την εξόδιο ακολουθία παρέστησαν η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αντωνία Μοναχή καθώς επίσης...
22 Φεβρουαρίου, 2023 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2023 - 19:51

Εξόδιος Ακολουθία της Μοναχής Πορφυρίας στην Ι.Μ Αγ. Αντωνίου Αχλαδερής

Διαδώστε:
Εξόδιος Ακολουθία της Μοναχής Πορφυρίας στην Ι.Μ Αγ. Αντωνίου Αχλαδερής

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου τελέσθηκε στο καθολικό της ιεράς μονής Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής η Εξόδιος Ακολουθία της αοιδίμου μοναχής Πορφυρίας. Στην Εξόδιο Ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχίμ. Νικόδημο Πόγκα, ιερείς και διακόνους

Κατά την εξόδιο ακολουθία παρέστησαν η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αντωνία Μοναχή καθώς επίσης και μοναστικές αδελφότητες εκ των ιερών μονών Αγίου Χαραλάμπους Λευκών Αυλωναρίου και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης και πολλοί πιστοί απο την ευρύτερη περιοχή.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησεο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο οποίος ευχήθηκε υπερ της αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής της μακαριστής μοναχής Πορφυρίας.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας ακολούθησε η ταφή της μοναχής Πορφυρίας εις το κοιμητήριο εντός της Ιεράς Μονής.

Φωτογραφίες Αναστάσιος Ρέτσας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων