08/12/2022 08/12/2022 Πενήντα τέσσερα (54) χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, από την Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Η Ιερά Μητρόπολη τίμησε την επέτειο με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Κύμης, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απέδωσε τους ύμνους του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στην οποία ιερούργησε ο Πανοσ....
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 16:08

Εορτάστηκε η 54η Επέτειος από την Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Καρυστίας

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η 54η Επέτειος από την Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Καρυστίας

Πενήντα τέσσερα (54) χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, από την Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Η Ιερά Μητρόπολη τίμησε την επέτειο με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Κύμης, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απέδωσε τους ύμνους του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στην οποία ιερούργησε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πόγκας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου με τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.


Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας εξ ονόματος κλήρου και λαού, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρ. Ελευθέριος Σταμπέλος και εφημέριος του Ιερού Ναού προσφώνησε με λόγους ευχαριστίας σεβασμού και ευγνωμοσύνης τον Σεβασμιώτατο.

«Αποτελεί μία σημαντική ημέρα, Σεβασμιώτατε, όπου ενθρονιστήκατε στην Ιερά Μητρόπολη αλλά και στις καρδιές μας και όλων των πνευματικών τέκνων σας, αλλά και για το ποιμαντικό και καρποφόρο έργο σας στην Ιερά Μητρόπολη για το οποίο σας ευχαριστούμε που προσφέρετε έως και σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία ο π. Ελευθέριος αναφέρθηκε στο πρότυπο του καλού ποιμένος εξ αφορμής της Ευαγγελικής περικοπής του καλού ποιμένος Χριστού με πρότυπο τον καλό ποιμένα τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ, ο οποίος ποιμαίνει ακούραστα επί 54 έτη την Ιερά Μητρόπολη και ανακουφίζει και συμπαρίσταται στα πνευματικα τέκνα του με την πατρική του στοργή και τους πνευματικούς λόγους του ως φιλόστοργος ποιμένας.

Κατά την αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην επέτειο της Ενθρονίσεως του και την μεταφύτευση του ως Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον Τριαδικό Θεό για την υγεία και μακροημερεύουσα ποιμαντική και λειτουργική παρουσία του στο ιερό θυσιαστήριο.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον κλήρο και το ευσεβές χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας που τίμησαν με την παρουσία τους την επέτειο της ενθρονίσεως του.

Την εορτή της επετείου Ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ τίμησαν πολλοί πιστοί ιερείς από ενορίες της επαρχίας Κύμης Αλιβερίου και Καρύστου και μοναστικές αδελφότητες από τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης η σημερινή ημέρα της επετείου της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ αποτελεί και διπλό χαρμόσυνο γεγονός για την νήσο της Ευβοίας, την Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου και την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, όπου ενθρονίστηκε την ιδία ημέρα και ο μακαριστός πλέον Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Χαλκίδος κυρός Νικόλαος Σελέντης ο Τήνιος και ένθρονος πλέον του λειτουργός του ουρανίου θυσιαστηρίου με τον οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συνδέονταν με πνευματικούς δεσμούς.

Εκ του αναλογίου πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ ο Πρωτοπρ. Σωτήριος Τσούγκας, εφημέριος Αετού επαρχίας Καρύστου και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου, ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Ευάγγελος Κόλλιας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων