06/08/2022 06/08/2022 Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό τιμήθηκε η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου με επίκεντρο την σεβασμία πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Κύμης. Αρχής γενομένης τo απόγευμα της 5ης Αυγούστου 2022 τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο Πανοσ....
06 Αυγούστου, 2022 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2022 - 16:02

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Κύμη και στο Αλιβέρι

Διαδώστε:
Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Κύμη και στο Αλιβέρι

Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό τιμήθηκε η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου με επίκεντρο την σεβασμία πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Κύμης.

Αρχής γενομένης τo απόγευμα της 5ης Αυγούστου 2022 τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Ελευθέριο Σταμπέλο, τον Γέροντα της Ιεράς Μονής Πανοσ. Αρχιμ Νικόδημο Γιαννακόπουλο και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών Αχλαδερής, χορεία ιερέων και των Διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Ιωάννου Τσακλάνου.

Πριν την απόλυση τελέσθηκε η λιτανεία της εικόνος πέριξ του Iερού Nαού η αρτοκλασία και ο θείος λόγος απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ προς τους συμμετέχοντες πιστούς που προσήλθαν να τιμήσουν την εορτή.

Εν συνεχεία μετά απο ημίωρη παύση ακολούθησε η Αγρυπνία της Δεσποτικής Εορτής προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ η οποία κορυφώθηκε τις πρωϊνές ώρες και έως τις 02:30 της κυριωνύμου ημέρας.

Εκ του αναλογίου έψαλαν με την αρμόζουσα κατάνυξη ο χορός των μοναζουσών της Ιεράς Μονής μετά της Ηγουμένης της ιεράς μονής Συγκλητικής Μοναχής.

Την Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τίμησε και η όμορη ενορία Κουστουμάλου – Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου στον φερώνυμο ιερό ναό όπου την παραμονή της εορτής χοροστάτησε με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος πλαισιούμενος απο ιερείς επαρχίας Αλιβερίου τον Πρωτοπρ. Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος στην συνέχεια ευλόγησε τους άρτους και προέστη της λιτανείας της ιεράς εικόνος της Μεταμορφώσεως με την συμμετοχή πολλών πιστών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής η οποία τιμήθηκε και στην ενορία των Κοσκίνων Δυστίων επαρχίας Αλιβερίου τελέσθηκε στον φερώνυμο ιερό ναό η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Πρωτοπ Αθανάσιο Τούντα εφημέριο Κριεζών τον Πρεσβύτερο Σταμάτιο Νόνα εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και ευχήθηκε προς τους πιστούς που τίμησαν την εορτή.

(Φωτογραφίες: Γεώργιος Γκίκας – Γεώργιος Οντάμπασης – Αναστάσιος Ρέτσας – Δημήτριος Πετεογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων