11/09/2022 11/09/2022 Στο πλαίσιο των πολλών ποιμαντικών επισκέψεων του σε ενορίες και Ιερές Μονές της Mητροπολιτικής επαρχίας Καρυστίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πραγματοποίησε την Κυριακή προ της Υψώσεως 11 Σεπτεμβρίου 2022, την ποιμαντική και λειτουργική του παρουσία στην ορεινή ενορία των Μετεώρων Μανικίων επαρχίας Κονιστρών Κύμης όπου και ιερούργησε στον ενοριακό ιερό ναό...
11 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2022 - 15:21

Κυριακή προ της Υψώσεως στην επαρχία Κονιστρών Κύμης

Διαδώστε:
Κυριακή προ της Υψώσεως στην επαρχία Κονιστρών Κύμης

Στο πλαίσιο των πολλών ποιμαντικών επισκέψεων του σε ενορίες και Ιερές Μονές της Mητροπολιτικής επαρχίας Καρυστίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πραγματοποίησε την Κυριακή προ της Υψώσεως 11 Σεπτεμβρίου 2022, την ποιμαντική και λειτουργική του παρουσία στην ορεινή ενορία των Μετεώρων Μανικίων επαρχίας Κονιστρών Κύμης όπου και ιερούργησε στον ενοριακό ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Πανοσ. Αρχιμ. Πρόδρομος Γκέγκες, ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Αντώνιου εφημέριος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Οξυλίθου, ο Οικονόμος Αριστείδης Ρούσσος εφημέριος των ενοριών Διρεύματων Κρεμαστού και Μανικίων και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ο οποίος ανέλυσε τόσο την Aποστολική όσο και την Ευαγγελική περικοπή και συγκεκριμένα πρόβαλε και τόνισε την σημασία την οποία έχει ο Τίμιος Σταυρός στην ζωή του κάθε Χριστιανού.

Μάλιστα υπογράμμισε στον θεόπνευστο λόγο του εμφατικά ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι ισοδύναμη, ισότιμη με την Καινή αφού και ο ίδιος ο Κύριος συχνά την επικαλείται.

Επίσης αναφέρθηκε στην σημασία των Ιερών Λειψάνων και κάλεσε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα να ασπασθεί με ευλάβεια τα χαρυτόβρυτα λέιψανα τα οποία οι αοίδιμοι διατελέσαντες ιερείς της ενορίας φρόντισαν ώστε να διαφυλαχθούν έως και σήμερα στον ιερό ναό προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των πιστών της.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τέλεσε την αρτοκλασία και ιερό μνημόσυνο ευσεβούς ενορίτισσας όπως και ευχήθηκε προς τους οικείους της.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησε στην απόδοση των ύμνων ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Κοντοπεύκου Αγίας Παρασκευής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Νικόλαος Αναγνώστου με τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού κ. Γεώργιο Λάμπρου και την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.

(Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Χουχούμης – Δημήτριος Κοίλιαρης – Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων