05/03/2023 05/03/2023 Με λαμπρότητα  και την πρέπουσα  ιεροπρέπεια της  ιεράς  παραδόσεως  της  ορθοδόξου ημών εκκλησίας  εορτάσθηκε την 5η  Μαρτίου  Α’ Κυριακή των Νηστειών  της Ορθοδοξίας  λαμπρά  και χαρμόσυνος  εορτή  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κύμης την καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου. Κατά την διάρκεια του όρθρου χορόστατησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος και εν συνεχεία  τελέσθηκε...
05 Μαρτίου, 2023 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2023 - 21:21

Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Διαδώστε:
Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Με λαμπρότητα  και την πρέπουσα  ιεροπρέπεια της  ιεράς  παραδόσεως  της  ορθοδόξου ημών εκκλησίας  εορτάσθηκε την 5η  Μαρτίου  Α’ Κυριακή των Νηστειών  της Ορθοδοξίας  λαμπρά  και χαρμόσυνος  εορτή  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κύμης την καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Κατά την διάρκεια του όρθρου χορόστατησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος και εν συνεχεία  τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνούπολεως  Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νικάνδρου, συμπαραστατούμενοι απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Πόγκα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Σταμπέλο, τον Πανοσ Αρχιαμανδρίτη Πρόδρομο Γκέγκε, τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μπίτσικα, εφημέριο ιερού ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κύμης, τον Πρεσβύτερο Δημήτριο Σκούλικα, εφημέριο του ιερού ναου και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή Απόστολο  Μπάκουλη και Ιωάννη Τσακλάνο.
Κατά τη διάρκειά του κοινωνικού κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος  αναλύοντας απο των στίχων του απολυτικίου της  εορτής “την Άχραντον Εικόνα σου προσκυνούμε αγαθέ”  η οποία  σημερινή εορτή  αποτελεί και σηματοδοτεί  ορόσημο και χαρμόσυνο γεγονός για την ορθοδοξία και την χριστιανική πίστη μας  και στην αναστήλωση του ανθρωπίνου προσώπου στο οποίο αναφέρθηκε περιληπτικά  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νίκανδρος.
Εν συνεχεία μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε κατά την τάξη του τυπικού της εκκλησίας   η λιτάνευση των ιερών εικόνων εντός του ιερού ναού και η επιμνημόσυνος δέησις  υπέρ αναπαύσεως  των απανταχού  προμάχων της ορθοδόξου  πίστεως και των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού  τροχαίου στα Τέμπη το οποίο συγκλόνισε  με πανελλήνιο αίσθημα με την κήρυξη εθνικού πένθους..
Επίσης ο  Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ   εξέφρασε με   πνευματικούς  λόγους  την αμέριστη  συμπαράσταση  που παρέχει  με  το φιλανθρωπικό έργο της  η ορθόδοξος ημών εκκλησία η οποία στέκεται δυναμικά  απέναντι με  πρόθυμη  ανταπόκριση   στον  ανθρώπινο πόνο ψυχής  και συυμπαρίσταται  στο πένθος των συγγεννών των θυμάτωνν προσφέροντας  την παγκόσμιο προσευχή και το ιερό μνημόσυνο το οποίο  επιτελεί η εκκλησία ώστε να αναπαυθούν της μακαρίας οδού  απάντων των κεκοιμημένων οι  ψυχές αυτών.
Την εορτή τίμησαν  ο πρώην Δήμαρχος Κύμης κ. Δημήτριος Θωμάς καθώς επίσης πολλοί πιστοί από την πόλη της Κύμης.
Επίσης τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης
           

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων