28/04/2021 28/04/2021 Με την δέουσα κατάνυξη διανύοντας την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα τελέσθηκε το εσπέρας της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου, ο Όρθρος της Αγίας και Μεγάλης Τετάρτης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Κύμη όπου χοροστάτησε εκ του αναλογίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με τον εμπνευσμένο λόγο του για τους...
28 Απριλίου, 2021 - 10:17
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2021 - 10:21

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης στην Αγία Τριάδα Κύμης

Διαδώστε:
Ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης στην Αγία Τριάδα Κύμης

Με την δέουσα κατάνυξη διανύοντας την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα τελέσθηκε το εσπέρας της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου, ο Όρθρος της Αγίας και Μεγάλης Τετάρτης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Κύμη όπου χοροστάτησε εκ του αναλογίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με τον εμπνευσμένο λόγο του για τους στίχους που υμνογραφούν το επισφραγιστικό δοξαστικό της κατανυκτικής ακολουθίας.

Ακολούθως απέδωσε με την πρέπουσα κατάνυξη το Δοξαστικό της Κασσιανής πλαισιούμενος από τον εφημέριο του ιερού ναού π. Ελευθέριο και τον Πρωτοψάλτη του ιερού ναού κ. Ευάγγελο Κόλλια.

 

 

Στην κατανυκτική ακολουθία ιερούργησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος του ιερού ναού Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος με τον Διάκονο Πρόδρομο Γκέγκε.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος επισφράγισε πριν την απόλυση, την κατανυκτική συνάξη με το επίκαιρο και θεολογικό κήρυγμα του για την Μεγάλη Εβδομάδα καθώς και ευχήθηκε με τις πατρικές ευχές του στους πιστούς που συμμετείχαν καθ’ όλη την διάρκεια της ακολουθίας τηρώντας τις υγειονομικές διατάξεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων