13/06/2022 14/06/2022 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής και η εορτή του Αγίου Πνεύματος σε πολλούς φερώνυμους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου. Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε στον φερώνυμο ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Κύμη ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο...
13 Ιουνίου, 2022 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 2:41

Οι εορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου

Διαδώστε:
Οι εορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής και η εορτή του Αγίου Πνεύματος σε πολλούς φερώνυμους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε στον φερώνυμο ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Κύμη ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο εφημέριο του ιερού ναού με συμμετοχή ιερέων απο ώμορες ενορίες και τους Διακόνους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ.

Την δε επομένη ημέρα την Κυριακή της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ιερούργησε στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Κύμης με την συμμετοχή των ιερέων και Διακόνων.

Εν συνεχεία μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας απο τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ μετά των συλλειτουργούντων ιερέων και Διακόνους.

Το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μετέβη στον φερώνυμο ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Κριεζών – Δυστίων επαρχίας Αλιβερίου όπου χοροστάτησε του εόρτιου πανηγυρικού εσπερινού της εορτής της Αγίας Τριάδος πλαισιούμενος απο τον Ιερόκηρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Τσιμόγιαννη εφημέριο ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου τον Πρωτοπρ Αθανάσιο Τούντα εφημέριο του ιερού ναού και την συμμετοχή ιερέων και των Διιακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιβερίου – Κύμης Ιατρός κ. Γεώργιος Ζέρβας οι Αντιδήμαρχοι Δυστίων κ. Χρήστος Σαμαράς Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Κριεζών κ. Νικόλαος Μπάνος και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Μπότη – Σαμαρά.

Ακολούθησε στην συνέχεια στον προαύλειο χώρο του ιερού ναού στα πλαίσια των πολιτιστικών εορταστικών εκδηλώσεων η παρουσίαση πολλών παραδοσιακών χορών απο τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Κριεζών και Κοσκίνων.

Στην απόδοση των ύμνων έψαλαν εκ δεξιού χορού ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Αριστοτέλης Σαλαμπασόπουλος με τον Πρωτοψάλυη του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου και εξ αριστερού χορού ο Πρωτοψάλτης ιερού ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου κ. Νικόλαος Νάκος.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον φερώνυμο ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Κύμης.

Επίσης στο αναλόγιο του ιερού ναού Αγίας Τριάδος Κύμης έψαλε σε όλες τις λατρευτικές ακολουθίες του 3ημέρου ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες: Ευάγγελος Στάμου – Ιωάννης Μπιμπής – Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων