08/11/2021 09/11/2021 Μέσα σε κλίμα εόρτιο με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής 7 Νοεμβρίου η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών επουρανίων νοερών αρχαγγελικών δυνάμεων και λειτουργικών πνευμάτων με επίκεντρο της εορτής τον φερώνυμο ιερό ναό των Ταξιαρχών στην Κύμη όπου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιγραμματέως...
08 Νοεμβρίου, 2021 - 21:41
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2021 - 0:15

Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Καρυστίας στην Κύμη

Διαδώστε:
Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Καρυστίας στην Κύμη

Μέσα σε κλίμα εόρτιο με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής 7 Νοεμβρίου η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών επουρανίων νοερών αρχαγγελικών δυνάμεων και λειτουργικών πνευμάτων με επίκεντρο της εορτής τον φερώνυμο ιερό ναό των Ταξιαρχών στην Κύμη όπου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ Φιλοθέου μετά των συγχοροστατούντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου ο οποίος και άγει τα σεπτά ονομαστήριά του και ποιμαίνοντος θεοφιλώς και θεαρέστως την Ιερά Μητρόπολη.

Στον εσπερινό συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος χορεία ιερέων απο τις επαρχίες Κύμης Αλιβερίου και Καρύστου και σύσωμοι οι πιστοί οποίοι συμετείχαν να τιμήσουν την εορτή αλλά και τον σεπτό Ποιμενάρχη τους επί τη εορτή των ονομαστήριων του μεταξύ των οποίων του Αντιδημάρχου κ.Αλέξανδρου Θεοδώρου και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητος Κύμης κ. Αγγέλου Μαργέλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέσττος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ο οποίος αναφέρθηκε στις Αγγελικές Δυνάμεις μέσα από την διδασκαλία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ενώ ευχήθηκε και στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ χαρακτηρίζοντάς τον με τα λόγια του ιερού Ψαλμωδού ως «πυρ φλέγοντα» με την διδασκαλία και τον τρόπο της ζωής του.

Την δε κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του άγοντος τα ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και των συνιερουργούντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου Χαλκιδος κ. Χρυσοστόμου πλαισιούμενοι απο τους Πρωτοσύγκελλους Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Ευσταθίου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και Νικόδημο Πόγκα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελεθέριο Σταμπέλο ιερείς ώμορων ενοριων και παρεπιδημούντων και των Διακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και αναφέρθηκε στα λειτουργικά πρόσωπα των φωτοειδών αρχαγγέλλων.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε και στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ για τα ονομαστήρια και για την πολυετή και καρποφόρο διαποίμανση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου ο εορτάζων Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Κύμης κ. Άγγελος Μαργελής και πολλοί πιστοί που τίμησαν την εορτή.

Επίσης στο αναλόγιο απέδωσαν θαυμάσια τους ύμνους χορός ιεροψαλτών με χοράρχη τον Πρωτοπρ Σωτήριο Τσούγκα Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως με έδρα την Κάρυστο και εφημέριο της ενορίας Αετού Καρύστου.

Κατά την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ δέχθηκε και τις εόρτιες ευχές των πιστών.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

Φωτογραφίες: Ευάγγελος Στάμου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων