02/01/2023 02/01/2023 Την ημέρα της νέας ανατέλλουσας χρονιάς, Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023, με την ευκαιρία της διπλής εορτής, δηλαδή της Περιτομής του Χριστού και της μνήμης του Αγίου Βασιλείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στο πλαίσιο των ποιμαντικών και λειτουργικών επισκέψεων του στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ορεινή ενορία του Τραχηλίου...
02 Ιανουαρίου, 2023 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2023 - 11:06

Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Διαδώστε:
Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Την ημέρα της νέας ανατέλλουσας χρονιάς, Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023, με την ευκαιρία της διπλής εορτής, δηλαδή της Περιτομής του Χριστού και της μνήμης του Αγίου Βασιλείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στο πλαίσιο των ποιμαντικών και λειτουργικών επισκέψεων του στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ορεινή ενορία του Τραχηλίου επαρχίας Αλιβερίου όπου και ιερουργησε.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε σε εμπεριστατωμένη ανάλυση του περιεχομένου του όρου ευτυχία λαβών αφορμή από την συνήθη ευχή “ευτυχισμένος ο νέος χρόνος”.

Ακολούθως τόνισε ότι η ευτυχία δεν είναι μόνο προϊόν και συνάρτηση των υλικών αγαθών αλλά και των καλών και ανυπόκριτων σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και της ευλογίας του θεού παρά του οποίου οι πιστοί οφείλουν προσευχόμενοι να ζητούν την βοήθεια τηρώντας τις εντολές του για αμοιβαία αγάπη και αλληλεγγύη.

Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ προέστη της Δοξολογίας για το νέο έτος. Απευθυνόμενος προς πιστούς τους οποίους προέτρεψε κατά το παραδοσιακό έθιμο να ψάλουν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων