24/05/2021 24/05/2021 Την Κυριακή 23 Μαϊου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στην ενορία των Κοσκίνων επαρχίας Αλιβερίου και τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού των θυρανοιξίων του ιερού παρεκλησίου επ’ ονόματι του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και προέστη της ακολουθίας του εόρτιου εσπερινού. Στην ακολουθία των θυρανοιξίων πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο οι Πρωτοπρ...
24 Μαΐου, 2021 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2021 - 11:17

Θυρανοίξια ιερού παρεκκλησίου από τον Μητροπολίτη Καρυστίας

Διαδώστε:
Θυρανοίξια ιερού παρεκκλησίου από τον Μητροπολίτη Καρυστίας

Την Κυριακή 23 Μαϊου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στην ενορία των Κοσκίνων επαρχίας Αλιβερίου και τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού των θυρανοιξίων του ιερού παρεκλησίου επ’ ονόματι του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και προέστη της ακολουθίας του εόρτιου εσπερινού.

Στην ακολουθία των θυρανοιξίων πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο οι Πρωτοπρ Γεώργιος Γιαννούλης εφημέριος Αγίου Λουκά Αλιβερίου Αντώνιος Γκίκας εφημέριος Δύστου ο Σακελλάριος Κωνσταντίνος Κιούσης εφημέριος Καλιθέας ο Πρεσβύτερος Σταμάτιος Νόνας εφημέριος Κοσκίνων και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Πριν την απόλυση του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους στην συνέχεια ομίλησε και ευχήθηκε καταλήλως προς τους πιστούς που συμμετείχαν στην ιερά ακολουθία ιστάμενοι με τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις μεταξύ εκ του οποίου του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Κοσκίνων κ. Σταματίου Μπουραντά.

Εν συνεχεία συνεχάρη τους ευσεβείς κτήτορες του ιερού παρεκκλησίου την ευσεβή οικογένεια των κ. Ιωάννου και Χρυσούλας Κοίλαρη και των τέκνων τους που με την χάρη του τριαδικού θεού και του επ’ ονόματι τιμώμενου αγίου ανήγειραν το παρεκλήσι προς δόξα αίνο και ευλάβεια προς τον Όσιο Ιωάννη.

Ο Σεβασμιώτατος επίσης συνεχάρει και τον εφημέριο της ενορίας π. Σταμάτιο Νόνα ο οποίος επιμελήθηκε με την συνεργασία του εκκλησιαστικού συμβουλίου και των κτητόρων την προετοιμασία της ιεράς ακολουθίας.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης/ Αναστάσιος Ρέτσας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων