22/07/2020 22/07/2020 Η μνήμη της Αγίας Μυροφόρου Μαγδαληνής τιμήθηκε σήμερα στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο στον Πολύγυρο. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος πλαισιούμενος από τον Ήγούμενο Γερ. Αγαθάγγελο και ιερείς της Μητροπόλεως. Η τιμή της Αγίας στην περιοχή συνδέεται με την άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαγδαληνής, που φυλάσσεται στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα...
22 Ιουλίου, 2020 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2020 - 11:07

Εορτάστηκε η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή στον Πολύγυρο

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή στον Πολύγυρο

Η μνήμη της Αγίας Μυροφόρου Μαγδαληνής τιμήθηκε σήμερα στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο στον Πολύγυρο. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος πλαισιούμενος από τον Ήγούμενο Γερ. Αγαθάγγελο και ιερείς της Μητροπόλεως.

Η τιμή της Αγίας στην περιοχή συνδέεται με την άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαγδαληνής, που φυλάσσεται στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα. Πολύς κόσμος προσέρχεται στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας, αποθέτοντας τις προσευχές και την ευλάβεια του στην συμπολιούχο της πόλεως.

Με την ακολουθία του εσπερινού εψάλη και η αρτοκλασία και ακολούθησε κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο για την “μεγάλη Αγία”, όπως τόνισε, εστιάζοντας στη συνάντηση της με τον Αναστάντα Χριστό. Στο τέλος την ομιλίας του κάλεσε τον ευσεβή λαό στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου που θα ψαλλει τη Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 8 μ.μ. ως απάντηση στη βλάσφημη απόφαση της γείτονος.

Κείμενο: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων