11/09/2021 11/09/2021 Τελέστηκε και φέτος η επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων της μοιραίας πτήσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου “Σινούκ” στο Πόρτο Κουφό, στις 11 Σεπτεμβρίου 2004, το οποίο μετέφερε τον μακαριστό Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ’ μαζί με τη συνοδεία του και συνολικό αριθμό επιβαινόντων δεκαεπτά (17) άτομα. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε...
11 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2021 - 15:47

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πτώσης του “Σινούκ”

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πτώσης του “Σινούκ”

Τελέστηκε και φέτος η επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων της μοιραίας πτήσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου “Σινούκ” στο Πόρτο Κουφό, στις 11 Σεπτεμβρίου 2004, το οποίο μετέφερε τον μακαριστό Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ’ μαζί με τη συνοδεία του και συνολικό αριθμό επιβαινόντων δεκαεπτά (17) άτομα.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Παντέας , προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Συκιάς, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου.

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2004 όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «ΣΙΝΟΥΚ», που μετέφερε τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ’ στο Άγιον Όρος και τη συνοδεία του, κατέπεσε στη θάλασσα, ανοικτά του Άθω, λίγο πριν προσγειωθεί, παρασύροντας στο θάνατο τους επιβάτες του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δέηση παρεβρέθηκαν οι τοπικοί άρχοντες όπως, ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Ζιζιος , η αντιδήμαρχος κ. Mαρια Λαθούρι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δημήτρης Καζάκας Τσίμπης καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων