16/04/2021 16/04/2021 Τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Πολύγυρου, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κασσανδρειας κ. Νικοδήμου. Τον Σεβασμιωτατο πλαισίωσαν οι ιερεις του ναού, αρχιμ . Συνεσιος Στάθης , Πρωτ. Αντώνιος Φιλίππου και ο ιεροδιάκονος Χαράλαμπος Σκαρλής. Την Α’ και την Δ’ Στάση των Χαιρετισμών εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος και στο τέλος απηύθυνε...
16 Απριλίου, 2021 - 22:21
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2021 - 23:53

Ο Κασσανδρείας Νικόδημος στον Ακάθιστο Ύμνο

Διαδώστε:
Ο Κασσανδρείας Νικόδημος στον Ακάθιστο Ύμνο

Τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Πολύγυρου, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κασσανδρειας κ. Νικοδήμου. Τον Σεβασμιωτατο πλαισίωσαν οι ιερεις του ναού, αρχιμ . Συνεσιος Στάθης , Πρωτ. Αντώνιος Φιλίππου και ο ιεροδιάκονος Χαράλαμπος Σκαρλής.

Την Α’ και την Δ’ Στάση των Χαιρετισμών εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος και στο τέλος απηύθυνε λόγο παρηγορίας και στήριξης του πιστού λαού τονίζοντας ότι η Κυρία Θεοτόκος θα μας βγάλει από την πανδημία σώους και αβλαβείς αρκεί να προστρέχουμε στις πρεσβείες και τη μεσιτεία προς Τον μονογενή της.

Οι παρευρισκόμενοι πιστοί τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία του COVID-19, με ευλάβεια συμμετείχαν στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, η οποία είναι μια από της πιο λαοφιλής ακολουθίες και ένα από τα ωραιότερα ποιήματα της υμνολογίας μας.

Φωτορεπορτάζ : ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων