10/02/2021 10/02/2021 Την Ιερά μνήμη του Αγ. Χαραλάμπους πανηγύρισαν σήμερα στον ομώνυμο περικαλλή ιερό ναό Πολυγύρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου. Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου, τονίζοντας ότι ο Αγ. Χαράλαμπος είναι εστεμμένος με δύο στεφάνια: αυτό της Ιεροσύνης και του μαρτυρίου. Ανταπόκριση: Βασίλης Χάδος, Θεσσαλονίκη «Ο Αγ. Χαράλαμπος τα...
10 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:12
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2021 - 11:13

Πανηγυρίζει ο Άγιος Χαράλαμπος Πολυγύρου

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει ο Άγιος Χαράλαμπος Πολυγύρου

Την Ιερά μνήμη του Αγ. Χαραλάμπους πανηγύρισαν σήμερα στον ομώνυμο περικαλλή ιερό ναό Πολυγύρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου. Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου, τονίζοντας ότι ο Αγ. Χαράλαμπος είναι εστεμμένος με δύο στεφάνια: αυτό της Ιεροσύνης και του μαρτυρίου.

Ανταπόκριση: Βασίλης Χάδος, Θεσσαλονίκη

«Ο Αγ. Χαράλαμπος τα έδωσε όλα για το Χριστό», είπε χαρακτηριστικά. «Ανεδείχθη θαυματουργός Άγιος και δεν έπαυσε στο διάβα των αιώνων να θαυματουργεί εκεί που η πίστη γιγαντώνεται». Αναφέρθηκε επίσης στο εξαίσιο θαύμα που επιτέλεσε ο Άγιος στα Φιλιατρά της Πελοποννήσου το 1944, όταν γλύτωσε από τον όλεθρο και το θάνατο τους κατοίκους, καθώς παρουσιάστηκε τρεις φορές στον φρούραρχο και του ζήτησε να μην εκτελέσει την εντολή. Θαύμα ολοζώντανο και συγκλονιστικό. Ο Γερμανός, μάλιστα, φρούραρχος έκτοτε παρευρίσκονταν στην ετήσια μνήμη του Αγίου.

Πριν την απόλυση διαβάστηκε το κόλλυβο του αγίου και η ευχή απαλλαγής από τον φονικό ιό. Ευχήθηκε δε ο αγ. Χαράλαμπος να μην είναι μόνο ο προστάτης της πόλεως αλλά όλης της ανθρωπότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων