09/06/2021 09/06/2021 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ – Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος/ Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Με ιερή κατάνυξη, αναστάσιμη λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, τελέσθηκε η Αναστάσιμη Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, επί τη εορτή της Απόδοσης του Πάσχα, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και συνιερουργούντων των ιερέων Αρχιμ. Συνεσίου Στάθη, Πρωτοπρ. Αντωνίου Φιλίππου και του ιεροδιακόνου...
09 Ιουνίου, 2021 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2021 - 11:27

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: Αρχιερατική Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα

Διαδώστε:
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: Αρχιερατική Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ – Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος/ Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Με ιερή κατάνυξη, αναστάσιμη λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, τελέσθηκε η Αναστάσιμη Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, επί τη εορτή της Απόδοσης του Πάσχα, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και συνιερουργούντων των ιερέων Αρχιμ. Συνεσίου Στάθη, Πρωτοπρ. Αντωνίου Φιλίππου και του ιεροδιακόνου Χαραλάμπους Σκαρλή.

Φιλακόλουθοι Χριστιανοί προσήλθαν και βίωσαν την Ανάσταση του Κυρίου, την νέκρωση του θανάτου, δεύτερον την καθαίρεση του Άδη και τρίτον την απαρχή μιας νέας ζωής, που είναι αιώνια.

H Απόδοση του Πάσχα τελείται ακριβώς όπως η Αναστάσιμη ακολουθία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αλλά και να δοξάσουν των εκ νεκρών Αναστάντα Κύριον με το Χριστός Ανέστη να ψάλλεται πολλές φορές.

Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε δέηση και αναγνώστηκε από τον Σεβασμιώτατο η ευχή υπέρ επιτυχίας και αριστεύσεως των μαθητών, σπουδαστών και νέων τις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις.

Μετά το πέρας της ιεράς αγρυπνίας οι πατέρες μοίρασαν στο πλήθος των χριστιανών που παρευρέθησαν, το πασχαλινό αυγό και στυλό στους μαθητές για να γράψουν στις εξετάσεις με την ευχή της Εκκλησίας και του Επισκόπου τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων