28/04/2021 28/04/2021 Στο λειτουργικό πλαίσιο της Μ. Εβδομάδος ο πιστός λαός του Πολυγύρου συμμετείχε στην τέλεση μιας λαοφιλούς και αγαπημένης ακολουθίας του ιερού μυστηρίου του ευχελαίου και έλαβε τη χρίση του ελαίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολιτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο. Μετά την απόλυση της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από τους ιερείς...
28 Απριλίου, 2021 - 14:52
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2021 - 15:03

Το μυστήριο του Ευχελαίου στην Ι.Μ. Κασσανδρείας

Διαδώστε:
Το μυστήριο του Ευχελαίου στην Ι.Μ. Κασσανδρείας

Στο λειτουργικό πλαίσιο της Μ. Εβδομάδος ο πιστός λαός του Πολυγύρου συμμετείχε στην τέλεση μιας λαοφιλούς και αγαπημένης ακολουθίας του ιερού μυστηρίου του ευχελαίου και έλαβε τη χρίση του ελαίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολιτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο.

Μετά την απόλυση της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από τους ιερείς του ναού, Αρχιμ. Συνέσιο Στάθη , πρωτ. Αντώνιο Φιλίππου και ιεροδ. Χαράλαμπο Σκαρλή τέλεσαν την ακολουθία του ιερού ευχελαίου υπέρ υγείας και βοήθειας του ευσεβούς λαού.

Φέτος στην προσευχή της εκκλησίας προστέθηκε και η εκτενής δέηση της απαλλαγής από την λοιμώδη νόσο για την θεραπεία των ασθενούντων από την πανδημία αδελφών μας.

Οι πιστοί με τάξη και τα προβλεπόμενα μέτρα χριστήκαν με το λάδι του ιερού ευχελαίου και έλαβαν την ευλογία από τον Σεβασμιώτατο.

Κείμενο-Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων