23/08/2021 23/08/2021 Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η απόδοσις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πολυγύρου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, πλαισιούμενου από χορεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Κείμενο – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Χαραλάμπου Σκαρλή. Τον νεοχειροτονηθέντα προσφώνησε...
23 Αυγούστου, 2021 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2021 - 19:23

Χειροτονία κατά την απόδοση της Κοιμήσεως στη Μητρόπολη Κασσανδρείας

Διαδώστε:
Χειροτονία κατά την απόδοση της Κοιμήσεως στη Μητρόπολη Κασσανδρείας

Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η απόδοσις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πολυγύρου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, πλαισιούμενου από χορεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Χαραλάμπου Σκαρλή.

Τον νεοχειροτονηθέντα προσφώνησε ο οικείος ποιμενάρχης επισημαίνοντας του το ύψος του ιερατικού μυστηρίου, το οποίο δεν το έχουν καν οι άγγελοι.
Ο Σεβασμιώτατος νουθέτησε τον π. Χαράλαμπο με πατρικές συμβουλές για την μετέπειτα ποιμαντική του διακονία, ενώ πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τον προχείρισε με το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Όλος ο λαός αναφώνησε το «άξιος» και ευχήθηκε στον νέο εφημέριο του Μητροπολιτικού ναού.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα τιμάται η μνήμη του Αγίου Ειρηναίου, επισκόπου Λουγδούνου, και άγει τα ονομαστήριά του ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ., Αρχιμ. Ειρηναίος Μιχαηλίδης, ο οποίος δέχτηκε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου και όλων των παρευρισκόμενων κληρικών και λαϊκών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων