21/05/2022 21/05/2022 Πέραν των άλλων δραστηριοτήτων του κατά το διάστημα από την Κυριακή του Παραλύτου, 15 Μαΐου, έως το Σάββατο προ της Σαμαρείτιδος, 22 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος είχε μια σειρά από ποιμαντικές δραστηριότητες. Το Σάββατο 21 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον ίδιο Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στην ομιλία του μίλησε...
21 Μαΐου, 2022 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 21:25

Από την Κυριακή του Παραλύτου έως το Σάββατο προ της Σαμαρείτιδος στην Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Από την Κυριακή του Παραλύτου έως το Σάββατο προ της Σαμαρείτιδος στην Μητρόπολη Καστορίας

Πέραν των άλλων δραστηριοτήτων του κατά το διάστημα από την Κυριακή του Παραλύτου, 15 Μαΐου, έως το Σάββατο προ της Σαμαρείτιδος, 22 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος είχε μια σειρά από ποιμαντικές δραστηριότητες.

Το Σάββατο 21 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον ίδιο Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στην ομιλία του μίλησε για τον Μέγα Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη μέσα από ένα ποίημα του λόγιου μοναχού Καισαρίου Δαπόντες.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Εσπερινό της Κυριακής της Σαμαρείτιδος στην Ιερά Μονή Φανερωμένης.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την πανηγυρική θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στο Τσιρίλοβο που έχει Ηγουμένη την Γερόντισσα Αντωνία, μίλησε για τον άγιο Νικόλαο και άκουσε την τιμητική προσφώνηση που απηύθυνε ο κ. Εμμανουήλ Κουτσιαύτης εκ μέρους της Γερόντισσας.

Η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Τσιριλόβου είναι μια παραδοσιακή Μονή που λάμπει από ευπρέπεια, που γίνεται με προσευχή και προσοχή.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ομώνυμο Ιερό Ναό Καλλιθέας Καστοριάς, παρουσία του πιστού λαού και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον μεγάλο ηγέτη της ιστορίας και ειδικότερα της Ρωμηοσύνης, τον Μέγα Κωνσταντίνο ο οποίος έστρεψε τον Ρωμαίικο κόσμο προς την Εκκλησία.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε ιερά λιτανεία με την συμμετοχή Κλήρου και λαού.

Την Πέμπτη το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστορίας, παρουσία των Αρχών του τόπου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους αδελφούς μας κατά την γενοκτονία που σχεδιάσθηκε και εκτελέσθηκε από τους Νεότουρκους και στην συνέχεια τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της πόλεως.

Αμέσως μετά παρακολούθησε το δεύτερο μέρος της ημερίδας που διοργάνωσε ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Καστοριάς και απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό.

Την Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κολοκυνθούς (βλ. σχετικό δ.τ.).

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το Λύκειο και το Γυμνάσιο Μεσοποταμίας για να συζητήσει με τους μαθητές, κατόπιν προσκλήσεων των Διευθυντών των Σχολείων κ. Κωνσταντίνου Βασιλείου και κ. Κοτσάνη Γλυκερίας Και το μεσημέρι της ιδίας ημέρας προήδρευσε στο Δ.Σ. του Γηροκομείου Λαζάρου και Αθηνάς Ρίζου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας παρακολούθησε την ενημερωτική ομιλία που διοργάνωσε η Ενορία του Αγίου Νικάνορος για τον καρκίνο του προστάτη με ομιλητή τον ιατρό Δημήτριο Παυλάκη.

Το βράδυ της ιδίας ημέρας συμμετείχε στην εκδήλωση-πορεία που διοργάνωσε ο Δήμος Άργους Ορεστικού για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Την Τρίτη πρωί λειτούργησε για τους διαγωνιζομένους στις Πανελλήνιες εξετάσεις στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, και στην συνέχεια επισκέφθηκε το 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς, κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύντριας κ. Θάλειας Μέλι για να μιλήσει και απαντήσει σε ερωτήματα των μαθητών.

Την Δευτέρα πρωί λειτούργησε στον Άγιο Νικάνορα για τους διαγωνιζομένους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, και το απόγευμα μίλησε στις καθιερωμένες συνάξεις στο Λέχοβο και στους Άγιους Πάντες.

Την Κυριακή του Παραλύτου ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην γενέτειρά του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης, κατόπιν αδείας του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας  κ. Ιωήλ, προκειμένου να τελέσει μνημόσυνο για τους προγόνους του που αναπαύονται στην Έδεσσα. Εκκλησιάσθηκαν και ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου και ο Αντιπεριφερειάρχης Εδέσσης κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ενώ μετά την θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος και η συνοδεία του έτυχαν ευγενικής φιλοξενίας στο Επισκοπείο της Εδέσσης από τον Σεβασμιώτατο κ. Ιωήλ.

Το απόγευμα της Κυριακής 15 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος επισκέφθηκε το Άργος Ορεστικό για να ευλογήσει την εκδήλωση απολογισμού του Φιλοπτώχου της Ενορίας Αγίας Παρασκευής.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων