02/01/2020 02/01/2020 Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε η Περιτομή του Κυρίου αλλά και η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς. Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων των Ιερέων του Ναού και των Διακόνων. Το Απολυτίκιο της Δεσποτικής εορτής “Μορφὴν ἀναλλοιώτως...
02 Ιανουαρίου, 2020 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2020 - 20:06

Γλυκιά Πρωτοχρονιά παρά το κρύο της ημέρας στην Καστοριά

Διαδώστε:
Γλυκιά Πρωτοχρονιά παρά το κρύο της ημέρας στην Καστοριά

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε η Περιτομή του Κυρίου αλλά και η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων των Ιερέων του Ναού και των Διακόνων.

Το Απολυτίκιο της Δεσποτικής εορτής “Μορφὴν ἀναλλοιώτως ἀνθρωπίνην προσέλαβες” αντήχησε και πάλι από τους Ιεροψάλτες, για να καταλήξει στη δοξολογία του ονόματος του Θεού και στην ανέκφραστη συγκατάβασή Του.

Πυκνό ήταν το εκκλησίασμα παρά το κρύο της ημέρας, μαζί με τους άρχοντες του τόπου, και πολλοί οι εορτάζοντες και οι εορτάζουσες, που έσπευσαν μάλιστα στο Ποτήριο της Ζωής.

Αντί κηρύγματος, ανεγνώσθη υπό του Αρχιμ. Στεφάνου Σχοινά η εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου επί τη πρώτη του νέου ενιαυτού, υπό τον τίτλο “Έχει ο Θεός”.

Εψάλλη στο τέλος η δοξολογία για το νέο έτος, διαβάστηκε η Βασιλόπιτα του Ναού, και όλοι οι παρευρισκόμενοι, μαζί με το αντίδωρο και την ευλογία του λειτουργούντος, έλαβαν και ένα βασιλοπιτάκι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων