04/06/2022 04/06/2022 Eορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δισπηλιό Καστοριάς. Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, με την συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως, των ιεροψαλτών, των Αρχών του τόπου και πλήθους πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε για την έννοια των αγιογραφικών ρημάτων «κατέβη» ο...
04 Ιουνίου, 2022 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2022 - 15:27

Η Εορτή της Αναλήψεως στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδώστε:
Η Εορτή της Αναλήψεως στο Δισπηλιό Καστοριάς

Eορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δισπηλιό Καστοριάς.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, με την συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως, των ιεροψαλτών, των Αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε για την έννοια των αγιογραφικών ρημάτων «κατέβη» ο Υιός του Θεού και «ανέβη» ο Χριστός στους ουρανούς, που σημαίνουν την σάρκωση του Λόγου και την θέωση της ανθρωπίνης φύσεως.

Την ημέρα της Εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας και επίσης με την συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως, ιεροψαλτών και των αρχών του τόπου και πλήθους λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του μίλησε για την θεία Ανάληψη, αναφερόμενος σε λόγο του αγίου Επιφανίου Κύπρου για την εύρεση και ανάληψη της ανθρωπίνης φύσεως, του απολωλότος προβάτου, από τον Χριστό.

Μετά την θεία Λειτουργία, οι Κυρίες του Φιλοπτώχου της Ενορίας παρέθεσαν δεξίωση στους Ιερείς και τους επισήμους.

Έπειτα ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στο λιμναίο οικισμό του Δισπηλιού από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και τους εργαζομένους σε αυτόν.

Το απόγευμα της Εορτής, τελέσθηκε μεθέορτος Εσπερινός και πραγματοποιήθηκε λιτανεία της ιεράς εικόνος στους δρόμους του Δισπηλιού, με δεήσεις υπέρ υγείας των κατοίκων και προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος πριν τον εσπερινό και μετά την λιτανεία επισκέφθηκε την εμποροπανήγυρη και ευλόγησε έναν-έναν τους συμμετέχοντας σε αυτή και τα παιδιά που συναντούσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων