21/10/2022 21/10/2022 Με την οφειλόμενη τιμή, τίμησαν τα σώματα ασφαλείας της Καστοριάς τον Άγιο προστάτη τους, Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Άγιο Αρτέμιο, την ημέρα της μνήμης του. Το πρωί της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς. Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος στην σύντομη...
21 Οκτωβρίου, 2022 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2022 - 9:17

Η εορτή του Αγίου Αρτεμίου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Αρτεμίου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Με την οφειλόμενη τιμή, τίμησαν τα σώματα ασφαλείας της Καστοριάς τον Άγιο προστάτη τους, Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Άγιο Αρτέμιο, την ημέρα της μνήμης του.

Το πρωί της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος στην σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε στους λόγους που εορτάζεται ο άγιος Αρτέμιος ως προστάτης των Αστυνομικών, και ευχαρίστησε τους Αστυνομικούς για την προσφορά τους και το αίσθημα ασφαλείας που χαρίζουν στους πολίτες.

Επεσήμανε, βεβαίως, ότι η Αστυνομία ελέγχει την πόλη, το άστυ, και δεν πρέπει να φθάνουμε στο σημείο, ως κοινωνία, να ελέγχει και την οικογενειακή ζωή. Η ειρήνη στην οικογενειακή ζωή είναι θέμα παιδείας, είπε ο Σεβασμιώτατος, αλλά δυστυχώς στις ημέρες ελάχιστη σημασία δίνεται στο θέμα της οικογενειακής αγωγής και ο θεσμός της οικογένειας και οι παραδοσιακές αξίες πλήττονται πανταχόθεν.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας αφού ευλογήθηκαν τα εορταστικά κόλλυβα προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου, τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας και η επίσημη Δοξολογία υπέρ υγείας πάντων των χριστιανών που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας της πατρίδος μας. Ακολούθως την εγκύκλιο του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ανέγνωσε ο αστυνομικός κ.Πέτρος Τσέλιος.

Στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν, η Αντιπερειάρχης Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, εκπρόσωποι των βουλευτών της Καστοριάς, ο Συνταγματάρχης κ. Ιωάννης Σμαλιός, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Καλλιόπη Κυριακίδου, ο Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Νικόλαος Έξαρχος, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Σωκράτης Πέλκας και πολλοί υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας αστυνομικοί, πυροσβέστες κλπ, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον Άγιό τους.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων