10/10/2019 10/10/2019 Εορταστικές εκδηλώσεις για τον Μακεδονικό Αγώνα θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 12 – 13 Οκτωβρίου στην Καστοριά και στην Τοπική Κοινότητα Μελά. Την Κυραική θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά, στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου της Τοπικής Κοινότητας Μελά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σάββατο...
10 Οκτωβρίου, 2019 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2019 - 12:49

Η Καστοριά τιμά τον Μακεδονικό Αγώνα

Διαδώστε:
Η Καστοριά τιμά τον Μακεδονικό Αγώνα

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον Μακεδονικό Αγώνα θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 12 – 13 Οκτωβρίου στην Καστοριά και στην Τοπική Κοινότητα Μελά.

Την Κυραική θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά, στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου της Τοπικής Κοινότητας Μελά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019:

Ώρα 20.00΄ μ.μ
– Αφιέρωμα στον Μακεδονικό Αγώνα και τον ήρωα Παύλο Μελά στην Αίθουσα Αμφιθεάτρου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καστοριάς. Η εκδήλωση τελείται υπό την συνεργασία του Πολιτιστικoύ Συλλόγου Καστοριάς «Βασίλειος Δόικος», του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Καστοριάς και του Συλλόγου «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Νομού Καστοριάς».

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019: (Τοπική Κοινότητα Μελά)

Ώρα 07.30΄ π.μ.:
– Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου της Τοπικής Κοινότητας Μελά, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.
Ώρα 10.30΄ π.μ.:
– Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά, στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου της Τοπικής Κοινότητας Μελά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ.κ. Σεραφείμ.

Ώρα 11.00΄ π.μ.:
– Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Παύλου Μελά.
– Ομιλία για τον εορτασμό της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού σχολείου Μαυροχωρίου και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Νομού Καστοριάς» κα. Σόνια Ευθυμιάδου
– Κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και οποιονδήποτε άλλον θελήσει να τιμήσει την εορτή
– Ωδή στον Ήρωα Παύλο Μελά από την Πολυφωνική Χορωδία Ενηλίκων «Καστοριανή Συμφωνία».
– Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Εθνικός Ύμνος.
– Περιήγηση στο Μουσείο του Παύλου Μελά, στο σπίτι όπου σκοτώθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων