22/07/2020 22/07/2020 “Εμείς εδώ στην ακριτική Καστοριά που, από τα βυζαντινά ακόμη χρόνια, αποτελούμε προέκταση της Κωνσταντινουπόλεως και πιστό τμήμα του σεπτού κέντρου της Ορθοδοξίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, οφείλουμε να πράξουμε επιπλέον και τα κάτωθι” αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς σε επίκαιρη ανακοίνωση της επ’ αφορμή της ασεβούς μετατροπής της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε τζαμί. Ως...
22 Ιουλίου, 2020 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2020 - 19:46

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Το εμβατήριον της Παναγίας σε κάθε Θεία Λειτουργία

Διαδώστε:
ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Το εμβατήριον της Παναγίας σε κάθε Θεία Λειτουργία

“Εμείς εδώ στην ακριτική Καστοριά που, από τα βυζαντινά ακόμη χρόνια, αποτελούμε προέκταση της Κωνσταντινουπόλεως και πιστό τμήμα του σεπτού κέντρου της Ορθοδοξίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, οφείλουμε να πράξουμε επιπλέον και τα κάτωθι” αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς σε επίκαιρη ανακοίνωση της επ’ αφορμή της ασεβούς μετατροπής της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε τζαμί. Ως εκ τούτου, ακολουθούν οι οδηγίες της Ιεράς Μητροπόλεως προς τους ενοριακούς ναούς της Επαρχίας:

“Εις το εξής, σε κάθε Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά το Κοντάκιο της εκάστοτε περιόδου, θα ψάλλεται από όλους, κλήρο και λαό, το Κοντάκιο και πνευματικό εμβατήριο της Παναγίας «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ», το οποίο πρωτοψάλθηκε πριν από 14 αιώνες στην Κωνσταντινούπολη!

Την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 και ώρα 8 το βράδυ, ημέρα κατά την οποία το τουρκικό κράτος σκοπεύει να λειτουργήσει τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, θα τελεσθεί σε κάθε Ναό της επαρχίας μας η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Την ίδια ημέρα και κατά την έναρξη της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, θα ηχήσουν επί δεκαλέπτου πένθιμα οι καμπάνες των Ιερών Ναών, συμμετέχοντας και εμείς στο πανχριστιανικό πένθος της αποφράδος ημέρας”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων